Dolar 32,1863
%-0.23
Euro 35,0633
%0.23
Altın 2.470,630
%0.99
Bist-100 10.159,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU görüşmelerinde ‘Koku’ tartışması

İZSU görüşmelerinde ‘Koku’ tartışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı toplantısında İZSU’nun 2018 yılı faaliyet raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı oylaması gerçekleştirildi. Oylama sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, körfez kokusuna ve altyapı problemlerine değinirken, “İZSU yatırım yapmazsa koku içinde yaşamaya devam edeceğiz” dedi. 'Yatırım yapılmazsa böyle yaşamaya devam edeceğiz'

  • Ege Postası
  • 17.05.2019 - 21:00

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısının son oturumunda İZSU 2018 Mali Yılı Kesin Hesabı ve Faaliyet Raporu oylandı. İZSU 2018 yılı faaliyet raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı oylamasında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Özgür Hızal, altyapı sorunlarına dikkat çekti. 

AK PARTİ’DEN ALTYAPI ELEŞTİRİSİ 

AK Partili Hızal,  alt yapı sorunlarına değindiği konuşmasında, “Gerçek belediyeci yerin üstüne değil yerin altına yatırım yapar. Bugün İzmir’de çok net biçimde görebiliyoruz. Yatırımın gerçek manada neden yerin altına yapılması gerektiğini görüyoruz. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte yine hissedilen koku problemi. Sayın Başkanın seçim vaatlerinin arasında yer alan İzmir’in koku sorununu kesinlikle çözeceğiz demişti. İzmir kokuyor demek doğru değil ama İzmir’de bir koku problemi var. Yağmur suyu ve evsel atık sularının ayrıştırılma sorunu var. Yine bir başka sorun yüzülebilir körfez projesi bütün İzmirlilerin hasretle bekelediği uzun yıllardır gündemde olan bir sorun, kış aylarında yaşanan taşkınlar, yine içilebilir musluk suları sorunu. 23 yıl önce Buca’da muslukta su içebiliyorduk ama şu an da muslukta su içemiyoruz” dedi.  

“İZSU YATIRIM YAPMAZSA KOKUYLA YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

AK Partili Hızal, İZSU’nun 2018 verilerini değerlendirirken, İZSU yatırım yapmazsa kokuyla yaşanmaya devam edileceğini savunurlen, “İZSU’nun 2018’de geliri 1 milyar 563 milyon. Öngörülen gider bütçesi 2 milyar 176 milyon gerçekleşen bütçe ise 1 milyar 610 milyon,  burada 566 milyon  liralık sapma söz konusu. İZSU yatırımcı bir kuruluş böyle bir sapma kabul edilemez. 1 milyar 610 Milyon liradan  578 milyon lira yatırıma harcanmış. Eğer İZSU bu yatırımları yapmazsa biz kokuyla yaşamaya devam edeceğiz. Musluktan su içemeyeceğiz ve maalesef yine yağan yağmurlarda arabalarımız sular altında kalacak” diye konuştu. 

Öte yandan gerçekleştirilen oylama sonucu İZSU 2018 yılı faaliyet raporu ve Mali Yılı Kesin Hesabı oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.