Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Piriştina'nın vefat ettiği lojman için flaş karar

Piriştina'nın vefat ettiği lojman için flaş karar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği büyükşehir lojmanının Karşıyaka Belediye Başkanlık Konutu olarak tahsis edilmesi AK Parti’nin ret oylarına karşı oy çokluğuyla kabul edildi. Piriştina'nın vefat ettiği o lojman için flaş karar

  • Ege Postası
  • 17.05.2019 - 16:14

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs son toplantısı Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleşti. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği lojmanın Karşıyaka Belediyesi Başkanlık Konutu olarak tahsis edilmesine AK Parti grubundan itirazlar geldi. AK Parti Piriştina için ‘Efsane Başkan’ vurgusu yaparken lojmanın müze olmasını istedi. Ancak Başkan Soyer evin müze olarak kullanılamayacağını belirterek Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis etti. 

PİRİŞTİNA’NIN EVİNİN TAHSİSİNE AK PARTİ’DEN İTİRAZ

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi eski  Başkanı Ahmet Piriştina’nın evini Karşıyaka Belediyesi Başkanlık Konutu olarak kullanmasını talep etmesinin ardından AK Parti’den itiraz geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, alanın konut olarak kullanılmasını doğru bulmadıklarını ifade ederken, “Bedelsiz tahsis edilerek alanın lojman olarak kullanılmasını doğru bulmuyoruz. O yüzden bu önergenin yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz. Bu konutu müze olarak kullanabiliriz. Ancak  bir lojman olması doğru değil. Bu anlamda ret oyu kullandık” dedi.

AK PARTİ’DEN PİRİŞTİNA’YA; “EFSANE BAŞKAN”

AK Partili meclis üyesi Hüsnü Boztepe de öneriye itiraz ederken “Eski Belediye Başkanımız Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği konut. Efsane belediye başkanımız İzmir’e büyük hizmetleri olan birisi. Bu konutu ne Aziz Bey ne Cevat Durak ne de Hüseyin Mutlu Akpınar gündeme getirmedi. Biz bu konutun bir anı evi olarak kültürel amaçla kullanılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

SOYER: BİNA ÇÜRÜYOR MÜZE OLARAK KULLANILMASI MÜMKÜN DEĞİL

AK Parti grubunun itirazları üzerine konuşan Başkan Soyer, “Efsane Belediye Başkanımız Ahmet Piriştina ile ilgili hassasiyetinize teşekkür ediyorum. Ak Parti’nin gösterdiği hassasiyet çok değerli. Biz Piriştina’yı öldüğü yerde değil,  yaşadığı ve yaşattığı yerlerde anacağız. İsminin İzmir’e daha güzel izler bırakmasını sağlayacağız. Ahmet Piriştina’nın adını yaşatmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu önerge ihtiyaçtan kaynaklı bir şey çünkü bina çürüyor. Müze olarak kullanılması da mümkün değil” cevabını verdi.

Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği ev 5 yıl süre ile bedelsiz olarak Karşıyaka Belediyesi Başkanlık Konutu olarak tahsis edilirken AK Parti ret oyu vermesine karşı karar oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.