Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli krizinde flaş gelişme; Sendika bastırdı, işçiler döndü

Çiğli krizinde flaş gelişme; Sendika bastırdı, işçiler döndü

Çiğli Belediyesi’nde son olarak işten çıkarılan 35 işçi, Devrimci Turizm İş Sendikası Başkanı Zöhre Aksüt ve sendika yöneticilerinin yoğun temasları sonunda durduruldu. İşçiler iş başı yaparken, müzakerelerin süreceği ve 22 Mayıs’ta İzmir’e gelecek Sendika Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ile belediye yönetimi arasında görüşme yapılarak karara bağlanacağı açıklandı. Çiğli krizinde flaş gelişme

  • Ege Postası
  • 17.05.2019 - 15:20

EGEPOSTASI- Çiğli Belediyesi’ndeki işçi kıyımının son halkasında, bir anda kendilerini kapı önünde bulan ve bu sabah belediye önünde eylem başlatan 35 işçi, Devrimci Turizm İş Sendikası yöneticilerinin devreye girmesiyle işlerine geri döndü.

Nisan ayı sonlarında 23 işçinin işten çıkarıldığı Çiğli Belediyesi’nde, son olarak dün akşam Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı, Akvaryum Cafe&Restaurant ve Pelikan Sosyal Tesisleri’nde çalışan 35 kişinin daha işine son verildi. Önce telefonla, ardından Noter tebligatıyla işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler, sabah erken saatlerde Çiğli Belediyesi önünde toplanarak kararı protesto etti.

İşçilerin bağlı olduğu Devrimci Turizm İş Sendikası Başkanı Zöhre Aksüt ve yöneticiler, belediyeye gelip önce işçilerle, ardından, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ile görüştü. Başkan Yardımcısı Koçer’in  ‘Bizim haberimiz yok’ demesi üzerine bu kez ÇİBEL’e  giden sendika yöneticileri uzun uğraşlar sonunda işçilerin müzakere başlatılması ve sonlanıncaya kadar işlerine devam etmesi yönünde karar aldırmayı başardı. Noter tebligatlarının da müzakere sonuçlanıncaya kadar şirket tarafından toplatılması kararlaştırıldı.

GENEL BAŞKAN GELİYOR

Zöhre Aksüt, “Koçer bilgisinin olmadığını söyleyince şirket yetkilileriyle görüştük. Orada da belediye yönetimiyle görüşmeler oldu. 22 Mayıs’ta genel başkanımız Mustafa Yahyaoğlu gelecek. Belediye Başkanı’ndan randevu aldık, görüşecekler. Çıkışlar o tarihe kadar müzakerelerle durduruldu. O tarihte net bilgiler ortaya çıkacak. Arkadaşlarımızın işlerine dönüp devam etmesi yönünde bilgi verdik. 35 kişi işine geri döndü. Bu sürecin müzakerelerle görüşülüp netleştirilmesi kararlaştırıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.