Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
IŞİD'e jet yenilgi

IŞİD'e jet yenilgi

Kobani'den gelen son dakika haberlere göre IŞİD'in gelmesiyle gitmesi bir oldu, ABD bombaladı işid aldığı Til Şeir tepesini jet hızıyla kaybetti.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 09:16
 KOBANİ'de IŞİD Til Şeir köyünü düşürmüştü, ancak gelmesiyle gitmesi bir oldu ABD jetleri son dakika haberlere göre bomba yağdırınca IŞİD köyü kaybetti, işte Kobani'de son durum.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında devam eden çatışmalar, akşam saatlerinde şiddetlendi. Terör örgütü IŞİD, kısa süre önce kontrolüne geçirdiği Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki Tel Şeir tepesine bayrak dikti.

IŞİD JET HIZIYLA KAYBETTİ

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları gece Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD'in kontrolüne geçen Til Şeir köyünü bombaladı. Dün köyü ele geçiren IŞİD jet hızıyla da Til Şeir'i kaybetti. IŞİD KAYBOLDU Bayrak dikerken Suruç sınırdan da görülebilen bazı silahlı gruplar, bombalamanın ardından gözden kayboldu. Saldırı sonrası bölgeden yoğun ateş ve duman yükseldi.

Havadan etkili bombardıman
Çatışmalar batı bölgesinde yoğunlaşmakla birlikte güneyde ve bir bölümü IŞİD kontrolünde olan kentin doğu tarafında da zaman zaman şiddetlendi.

YPG güçleri IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarını dün gün boyu sürdürdü. Koalisyon uçakları da doğudaki Kaniya Kurda bölgesini vurdu. IŞİD'in ele geçirip yeniden bayrağını diktiği Til Şeir Tepesi ile Mezra köyü arasındaki IŞİD mevzileri de koalisyon güçleri tarafından havadan etkili şekilde bombalandı. YPG'liler de dün gün boyu havanlarla dövdükleri Til Şeir'i tekrar ele geçirmeye çalıştı. YPG'liler, ABD tarafından hafta başında havadan gönderilen silahları da çatışmada kullanıldı. Atılan havan ve uçaksavar mermilerinin çıkardığı dumanlar Türkiye'den de rahatlıkla izlendi. Tepede çatışmalar sürerken, bazı IŞİD'lilerin saf tutarak namaz kıldığı görüldü. Sınırın Türkiye tarafından savaşı izleyenler IŞİD'in yaralılarını sınıra yakın kendi kontrolleri altındaki Mezra köyüne taşıdığına da tanık oldu. Koalisyon uçaklarının yoğun bombardımanı sonunda IŞİD'in Til Şeir'e diktiği bayrağı da akşam saatlerinde yok oldu . (MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.