Dolar 32,5018
%0.2
Euro 34,9129
%0.49
Altın 2.442,190
%0.14
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEF'den kısa kısa

İEF'den kısa kısa

İzmir'in köklü geleneği bu yıl 28 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında organize edilen ve ana teması “eğitim" olan 84'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda eğlence tam gaz sürüyor.

  • Ege Postası
  • 31.08.2015 - 10:27
Gürcü folklorcülere tam not
 
84'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı Karadeniz & Anadolu Festivali'nde sahne alan Gürcistanlı folklorcüler, İzleyenlerden tam not aldı.


Karadeniz ve Anadolu'nun çeşitli yörelerinden yemeklerin satışının da yapıldığı alanda Genel Başkanlığını Hızır Murtezaoğlu'nun yürüttüğü KADEKON- Karadeniz Federasyonu tarafından gerçekleştirilen festivalin konuğu Gürcistanlı küçük folklorcüler yaşlarından umulmayacak bir başarı göstererek hareketli gösterileriyle nefes kesti ve uzun süre alkışlandı. 


Partner'den müzik dinletisi
 
84'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nın partner ülkesi Türkmenistan Standında fuar ziyaretçilerine ülke ezgileri sunuluyor. Türkmen kopuzu olan iki telli dutar, gucek, gıyak veya kemançe de denilen yaylı sazlarıyla eşlik ettikleri solist ise ülke şarkılarını seslendiriyor. Partner ülke Türkmenistan ezgileri yanısıra folklorik kıyafetleriyle de ilgi çekiyor.


Dinletili gezi

28 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında organize edilen ve ana teması “eğitim" olan 84'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nın katılımcı okullarından İzmir Özel Türk Koleji standı ilgi görüyor. İzmir Özel Türk Koleji Müzesi envanterinde yer alan bando enstrümanları, formalar ve İTK Mezunu tiyatro sanatçıların giydiği tiyatro kostümleri de beğeni kazanıyor. 1956'da 12 enstrümanla kurulan ve bu gün 120 enstrüman sayısına ulaşan şef Gültekin Budak yönetimindeki İTK Bandosu da ziyaretçilere müzik dinletisi sunuyor. 



Eskişehir standına ilgi

28 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında organize edilen ve ana teması “eğitim" olan 84'ncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu kent Eskişehir, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı oldu. 

Özellikle balmumu heykellerin maketleri ve heykelleri yerli yabancı fuar ziyaretçileri tarafından ilgiyle ve beğeniyle geziliyor. Kimisi hayatta olan ve olmayan sanatçıların maketleriyle, kimisi ise Atatürk maketleriyle fotoğraf çekiliyor. Mini maket kentin en çok ilgi gören bölümlerinden biri ise Samanpazarı Evleri.

Kübalı dansçılar büyüledi
 
İZMİR Enternasyonal Fuarı kapsamında Fuar Açıkhava Tiyatrosu'nda 5 Eylül 2015 tarihine kadar ücretsiz olarak gerçekleşecek olan birbirinden renkli gösterilerin ilk konuğu Circle of Evolution Show Grubu oldu. 



Küba devlet sanatçılarından oluşan ve dünya turnesi kapsamında, 84'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'na gelen Circle of Evolution Show Grubu, özel dans ve müzik konsepti ile fuar ziyaretçilerine unutamayacakları bir zaman dilimi yaşattı. Dansları ve akrobasi gösterileriyle büyük beğeni kazanan Kübalı topluluk, performanslarıyla uzun süre ayakta alkışlandı.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.