Dolar 32,2061
%-0.11
Euro 34,7266
%-0.21
Altın 2.450,700
%0.75
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hazır giyim sektörü İzmir'de buluştu

Hazır giyim sektörü İzmir'de buluştu

EGE Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ev sahipliğinde, tekstil ve hazır giyim sektöründe Türkiye'de 23 derneğin üst kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdüren Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) İzmir'de gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında yol haritasını belirledi. Yaklaşık 2 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan sektörde sorunlarını sıralayan dernek yöneticileri, 2023 hedeflerine ulaşmak için yapılması gerekenleri dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 15.09.2014 - 10:20
Renaissance Otel'de düzenlenen yönetim kurulu toplantısında konuşan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için katma değerli üretim ve ihracattan başka şansları olmadığını söyledi. Hazır giyim sektöründe de üretimin daha katma değerli hale getirilmesi gerektiğini, bu konuda Federasyon olarak firmaları yönlendirdiklerini anlatan Öztürk, “Türkiye'nin sadece inşaat sektörünü büyüterek 2023 hedeflerine ulaşması mümkün değil. Hazır giyim de dahil her sektörde üretimde katma değerin artırılması gerekiyor. Biz sektörümüzde kendi koleksiyonunu yapan, marka haline gelen firma sayımızı artırmamız gerekiyor. Bunun yolu da üniversite ile sektörü bir araya getirmekten geçiyor. Akademinin eğitimli insanlarından yararlanırken, orada üretilen bilgiyi de üretimlerimizde değerlendirerek katma değerli ürünler üretmek zorundayız. Bunu başarabildiğimiz ölçüde sektör olarak 2023 hedeflerini yakalarız" dedi. 

KATMA DEĞERLİ ÜRETİME DESTEK

EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden ise sektörlerinde katma değerli üretimlerin artırılması için sürekli projeler ürettiklerine dikkat çekerek, sektörün geleceği için başka da şansları olmadığını söyledi. İzmir'de yapılan toplantıda Türkiye'nin her noktasından gelen sektör temsilcileri ile fikir alışverişi yaptıklarını ve gelecek hedeflerini masaya yatırdıklarını vurgulayan Özden, “Üretime bugün daha çok ihtiyacımız var. Üretimde de katma değeri yükseltmemiz gerekiyor. Daha önce de katma değeri yüksek ihracat yapan firmalara daha çok teşvik verilmesi noktasında önerimizi dile getirmiştik. Verilen bu destek artan katma değerle ülke ekonomisine daha büyük kaynak sağlayacaktır. Bu önerimizi yeniden dillendireceğiz. Ülkemizde 2023 hedefleri konuldu. Bu hedeflere ulaşmamız ancak sektörlerin ihtiyaç duyduğu elaman ihtiyacının karşılanması ve üniversite sanayi işbirliğinin her yönüyle hayata geçirilmesi ile mümkün olabilir" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.