Dolar 32,4600
%0.12
Euro 34,7694
%-0.1
Altın 2.427,790
%-0.3
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hatay Pazaryeri için Perşembe kavgası

Hatay Pazaryeri için Perşembe kavgası

KONAK Belediyesi Hatay Pazaryeri'nde hak sahiplerine noter huzurunda kurayla yapacağı yer dağıtımı beleyenin pazar için Salı ve Cumartesi günlerini belirlemesi, esnafın da perşembeyi istemesi yüzünden gerçekleşmedi.

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 16:13
Dağıtım töreninin yapılacağı Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde polis önlem aldı. 21. Noterin huzurunda sabah saatlerinde 992 hak sahibi tekstilci pazarcı için kura çekimi sorunsuz bitti. Öğleden sonra ise sebze satıcıları için kura çekimine hazırlanılırken kuranın adaletsiz olduğunu öne süren pazarcılar belediyeyi protesto etti. 681 hak sahibi pazarcı esnafı belediyenin pazar için Salı ve Cumartesi günlerini belirlemesine tepki gösterdi, Perşenbe günü tezgah açmak istediklerini söyledi.



Belediye yetkilileri ise bunun mümkün olamayacağını bu kararın Pazarcılar Odası, semt halkının görüşü alınarak verildiğini söyledi. Protestolar bir türlü bitmek bilmedi. Zabıta kura çekilişinin yapılacağı kürsüye adata etten duvar örerken polis te pazarcılara salonda huzurun bozulmaması konusunda uyarısında bulundu.


Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Celil Durdu kürsüden pazarcıları çekilişi engellememeleri konusunda uyardı. Pazar yerinde hak sahiplerine yer dağıtımının şeffaf olmasına özen gösterdiklerini ve bunun herkesin gözü önünde yapılmasının karar verdiklerini belirten Durdu, "Yasal olarak burada noter huzurunda kura çekimi yapılmadan belediye encümeni de çekiliş yaparak hak sahiplerini belirleyebilirdi. Üstelik burada herkes hakkını alıyor, bir mağduriyet söz konusu değil.


Ama biz bunu daha da demokratik olması için noter huzurunda yapıyoruz. Fakat bu ortamda bunu gerçekleştirmemiz mümkün görünmüyor. Pazarcı esnafının talepleri yeniden değerlendireceğiz. Kura çekimi için koşullar oluşmadığı için iptal ediyoruz. Şikayetlerinizi yetkililere iletip karar verilecek" dedi. Bu açıklama sonrasında kura çekimi yapılmadan pazarcılar dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.