Dolar 32,2249
%-0.15
Euro 35,0754
%-0.03
Altın 2.506,090
%1.62
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İAOSB'de AVM tepkisi

İAOSB'de AVM tepkisi

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde (İAOSB), yapılacak alışveriş merkezine Dirinler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin karşı çıktı. Dirin, AVM'nin akşam saatlerinde tıkanan trafiği daha da kilitleyeceğini önesürdü. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde AVM tepkisi:

  • Ege Postası
  • 27.06.2015 - 11:23
İAOSB Yönetiminin, Çevre Yolu'ndan bölgeye girişte sağda yer alan 45 bin metrekarelik alan için AVM veya outlet yatırımcıları için ihaleye çıkmasına, geçmişte AOSB Yönetiminde de yer alan Dirinler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Dirin'den tepki geldi. 

Bölgede şu anda bile iş giriş ve çıkışlarında yoğun bir trafik oluştuğunu, alışveriş merkezi yapılması halinde trafiğin içinden çıkılmaz bir hal alacağını önesüren Dirin, “Yönetimin OSB girişine yapmayı düşündüğü AVM'yi doğru bulmuyoruz. Yönetim buradaki kira gelirini İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne aktaracağını söylüyor. Biz OSB katılım paylarımızdan okul için her ay bir bedel kesilmesini istiyoruz. Bu şekilde de okulumuza kaynak yaratmış oluruz. Burada kurulacak olan alışveriş merkezi bölgemiz için her açıdan yanlış bir yatırım olur" dedi.

Bu uygulamadan bölgede birçok sanayicinin rahatsız olduğunu açıklayan Dirin, onlar adına sıkıntıyı kendisinin dile getirdiğini söyledi. Bölgede daha önce Tariş'ten alınan arazi üzerinde AVM yapılmasına karşı olmadıklarını, sadece bu alan üzerinde yapılacak alışveriş merkezinin bölge trafiğinde büyük sorunlar yaratacağı için karşı çıktıklarını anlatan Dirin, yönetimin bu projede vazgeçmesini istediklerini sözlerine ekledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.