Dolar 32,1686
%0.02
Euro 35,0765
%-0.04
Altın 2.474,550
%0.27
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güven'den TV35'te çarpıcı değerlendirmeler

Güven'den TV35'te çarpıcı değerlendirmeler

Konak’tan belediye başkan aday adayı olan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Nihat Zeybekçi’nin AK Parti’nin büyükşehir adayı olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “CHP lehine bir tercihtir. CHP’yi daha da rahatlatmıştır büyükşehir belediyesinde. CHP’li olarak Zeybekci’nin İzmir’den aday olarak gösterilmesinden mutluluk duydum. 30 ilçe siyasetinde de bizim için avantaj olmuştur. Daha fazla ilçeyi alma şansımıza da katkı koyacaktır” dedi. Güven'den TV35'te çarpıcı değerlendirmeler

  • Ege Postası
  • 30.11.2018 - 14:32

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Egepostası ve TV 35’in ortak yayınına katılan ve Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl eski Başkanı ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı Asuman Ali Güven, Konak ile ilgili güzel bir çalışma yaptığını, ekibi ve kadrosunun hazır olduğunu ve projelerini yakında açıklayacağını belirterek, aday olarak gösterilmesi durumunda sadece bir dönem başkanlık yapmayı düşündüğünü söyledi.

KONAK’TA NASIL BAŞKANLIK YAPILIR GÖSTERMEK İSTİYORUM VE…

Sıcak gündeme dair siyasi değerlendirmelerde de bulunan Konak Belediye Başkan Aday Adaylığı’nın gerekçelerini ve neden Konak’tan aday adayı olduğunu da anlatan Asuman Ali Güven, “Konak ile ilgili güzel bir çalışma yapıyorum. Neler yapılması gerekiyor, nelere ihtiyaç var şeklinde bir çalışma yapıyorum. Ekibim de kadrom da var. İyi bir takım ve kadro var. Nasip olur da gelirsem ben bir dönem düşünüyorum. Belediye başkanlığı Konak’ta nasıl yapılır göstermek istiyorum. İkinci dönem yapma derdim yok. Bir genç arkadaşı yetiştirip ona bırakmayı düşünüyorum. Böyle bir vizyon düşüncem var. İnşallah böyle bir şey olursa şaha kalkmış ve çok şeyler başarmış bir Konak olacak. İnşallah olur da bunları yapma şansımız olur” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN İKİ DÖNEM İZMİR’İ YÖNETECEK BİR BAŞKAN OLMALI

İzmir için nasıl bir büyükşehir belediye başkan adayı olması gerektiğini tarif eden CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Asuman Ali Güven, “Örgütüyle barışık, sürekli örgütüyle yürüyebilen, hem halkıyla hem örgütüyle barışık, sürekli onlarla beraber siyaset yapabilen, kentin sorunlarına yönelik doğru çözümler üretecek bir belediye kadrosu da kurabilen ve doğru bir büyükşehir meclis tablosu çıkartabilen bir kolektif anlayışa sahip, ortak aklı bulma anlayışına sahip büyükşehir belediye başkanı bulmamız gerekiyor. Sadece seçim kazanmaya yönelik değil seçimden sonraya yönelik bir başkan bulmalıyız. Ve bu başkan da iki dönemlik bir belediye başkanı olmalı, iki dönem İzmir’i yönetmeli ve sonrasında bırakmasını da bilmeli” diye konuştu.

ZEYBEKCİ CHP LEHİNE BİR TERCİHTİR, ADAY GÖSTERİLMESİNDEN MUTLULUK DUYDUM

AK Parti’nin Nihat Zeybekci’yi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak göstermesinden mutluluk duyduğunu kaydeden CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı ve İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, “Nihat Zeybekci AKP’nin önemli siyasetçilerinden birisi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bakanlık yapmış bir arkadaşımız. Ama İzmir ile bir bağı yok. Başbakan gibi değil. Binali Yıldırım’ın İzmir ile bayağı ilişkileri, ciddi çalışmaları vardı, bayağı bayağı ilişkileri vardı, güçlü bir bakandı. Bunlara rağmen yeterli kabulü görmedi. CHP lehine bir tercihtir. CHP’yi daha da rahatlatmıştır büyükşehir belediyesinde. CHP’li olarak Zeybekci’nin İzmir’den aday olarak gösterilmesinden mutluluk duydum. 30 ilçe siyasetinde de bizim için avantaj olmuştur. Daha fazla ilçeyi alma şansımıza da katkı koyacaktır. Biz bu süreci doğru götürürsek parti olarak seçimlerde CHP İzmir’den güzel bir sonuç çıkartır” şeklinde değerlendirme yaptı.

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

PARTİNİN VİZYONU, DURUŞUYLA KATKIDA BULUNABİLECEK KİŞİLERİ SEÇMESİ LAZIM

İyi bir referandum çalışması yaptık. Yüzde 69 oranında oy aldık. Bütün ilçelerde hayır çıktı. 8 ilçe projesi ürettik. Seçimden önce başladığımız çalışmalarla biz o 8 ilçede hayır kampanyasında oralardan da hayır çıkardık. Bütün bunları değerlendirmek lazım. Ben Konak’tan seçilmem durumunda, 30 ilçe ve büyükşehir yarışında da ciddi katkım olur. Parti değerlendirirken sadece kendi ilçesi anlamında da değil vizyonu, duruşuyla, ilişkileriyle katkıda bulunabilecek belediye başkanları seçmesi lazım.

TOPYEKÜN HAREKET EDİP TÜRKİYE’Yİ DE DÖNÜŞTÜRMELİYİZ

30 kilometre mesafedeki Manisa’nın bir tek ilçesinde bile CHP belediyesi yok. Neden yo? Orayı neden etkileyemiyoru? Bunları yapmalıyız. Oralarda da mücadeleye katkımız olması lazım. Doğu ve Güneydoğu’da sandıklara sahip çıkamıyoruz. Böyle bir vizyon anlayışı içinde siyaset yapmalıyız. Topyekün hareket edip Türkiye’yi dönüştürmeliyiz, İzmir yapmalıyız. İzmir direnirse, uğraşırsa, destek olursa hem bölgesine hem Türkiye’ye elbette olur. Bira uğraşmak, alın teri dökmek lazım.

PARTİ KENDİ İÇİNDE AYRIŞTIRICI TAVIR İÇİNE GİRERSE FATURASI AĞIR OLUR

Son derece yanlış olur böyle bir şeyin gündeme getirilmesi. Bunun değerlendirme kıstası olması yanlış olur. Parti yaşadığı süreci kurultay ile değerlendirmelidir dedik. Ama süreç kötü yönetildi. Seçim süreci ve sonraki süreç kötü yönetildi. Burada herkes sorumludur. CHP’yi yönetenler, CHP’liyim diyenler herkes sorumludur. Süreç yanlış yönetilmiştir. Bunların hiçbiri yaşanmayabilirdi. Öz eleştiri doğaldır, zorunluluktur, gerekliliktir, başarımız ve eksiğimiz, yanlışımız nedir, bunların değerlendirilmesi. Ben bir kurultayın toplanması doğru olur dedim. Ben hiç Muharrem İnce için oy kullanmadım. Sadece bu kurultayın toplanmasında yarar vardır dedim. Bunun ardından çok önemli şeyler aranması doğru değil. Duruşumuz bellidir. Genel başkan ve MYK’ya karşı sorumluluğumuz devam ediyor. Hiçbir yerde partinin bu yanlışı, bu eksiği vardır demedik. Kurullar içinde bunlar tartışılır, konuşulur. Süreç içinde bittikten sonra da onu gayet güzel şekilde kapatıp yeni sayfa açmasını bilmeliyiz. İYİ Parti ve Saadet Partisi ile başka parti ve kuruluşlarla anlaşmaya çalışıyor. Kendi içinde ayrıştırıcı bir tavır içine girerse bunun faturası ağır olur. Partiye yanlış olur. Biz kendimizi, birbirimizi ayrıştıramayız. Biz önce kendi içimizde birlik olacağız. Bu iradeye sahip olmalıyız. Aksi takdirde başarısız oluruz. Dün öyleydi, bugün böyle olacak, yanlış.  Yapılan yanlışlarla ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki. Genel merkezin yönetim tarzıyla ilgili, Cumhurbaşkanı adayının tavırlarıyla ilgili. Her iki tarafı da eleştirebilirim. Bu mesele bitmiştir, şimdi önümüzde bakacağız.

GENEL MERKEZİN İNCE’NİN EKİBİNİ DE SAHAYA KATABİLEN BİR ANLAYIŞLA…

Siyaset gönül işi. Gönüllere hitap edebilirsen, onlara duygu katabilirsen o zaman başarılı olabilirsin. Kırgınlık, küskünlük, ötekileştirilmişlik, bir kenara itilmişlik hissettirirsen bu örgütte olumsuz yansır. Genel merkezin akıllı bir politikayla birlik ve beraberlik içinde, İnce’nin ekibini de sahaya katabilen bir anlayış içinde olmamız gerekiyor. Kurultay toplantısı sürecinde kurultay toplanması için çaba sarf edenlerin ve o düşünce içindeki halkı bu işin içine katamazsanız, parti enerjisini kaybeder. Partinin enerjisini yükseltmesi lazım. Partinin enerjik ve dinamik olması önemli. Böyle bir rüzgar estirecek. Referandumda Başbakan geldi, biner kişiyle miting yapabildi. O kadar büyük heyecan vardı ki referandumda sağcısı solcusu bir araya gelmişti. Ciddi bir çaba sarf edildi. Başbakan sürekli İzmir’e gelip çalıştı, Cumhurbaşkanı bile geldi. Biz burada tüm demokrasi güçleriyle beraber hep birlikte çalışıp güzel bir tavır ortaya koyduk. Oradaki katılımcı tavrımız sonuç verdi. Aynısına tekrar ihtiyaç var.

KOY ASUMAN’I BAK ASUMAN NELER YAPABİLİYOR'

Benim ilişkilerim hala devam ediyor. Referandumdaki o yapılarla ilişkilerim hala var. O insanların çoğu hala aynı noktada. Koy Asuman’ı bak Asuman neler yapabiliyo? Referandumdaki gücünü, örgütlenmesini, 30 ilçedeki çalışmalarını partiye aktarsın, destek olsun. Konak’tan aday olsam, Ödemiş, Bayındır, Tire, Selçuk, Bergama, Kınık, Aliağa, Menemen’e gitsem etkim olur. Partilileri canlandırır, hareketlendiririm. 43 yıllık kökleşmiş ilişkilerim var. Keşke aday gösterseler de şu köyleri bir dolaşsan diyorlar. Bu önemli bir şey.

ZEYBEKCİ’NİN İZMİR’DEN ADAY GÖSTERİLMESİNDEN MUTLULUK DUYDUM

Nihat Zeybekci AKP’nin önemli siyasetçilerinden birisi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, bakanlık yapmış bir arkadaşımız. Ama İzmir ile bir bağı yok. Başbakan gibi değil. Binali Yıldırım’ın İzmir ile bayağı ilişkileri, ciddi çalışmaları vardı, bayağı bayağı ilişkileri vardı, güçlü bir bakandı. Bunlara rağmen yeterli kabulü görmedi. Nihat Bey tabiî ki önemli bir siyasetçi. Ama İzmir ile bağı yok, bir köprü yok. Bence burada değerlendirilmesi doğru olmamıştır. Ben olsam kendi içinden siyasetçiler vardı, onları değerlendirir, o heyecanı yakalardım. Bu şekilde orada bir atalet yarattı, küskünlük, gevşeklik yarattı. Bergama’da, Konak’ta kim var bilemez ki bakan. İzmir siyasetine müdahale edecek bir arkadaşımız değil. CHP lehine bir tercihtir. CHP’yi daha da rahatlatmıştır büyükşehir belediyesinde. CHP’li olarak Zeybekçi’nin İzmir’den aday olarak gösterilmesinden mutluluk duydum. 30 ilçe siyasetinde de bizim için avantaj olmuştur. Daha fazla ilçeyi alma şansımıza da katkı koyacaktır. Biz bu süreci doğru götürürsek parti olarak seçimlerde CHP İzmir’den güzel bir sonuç çıkartır.

NİHAT BEY İLE AKP HAVLU ATTI

AKP örgütünde bir mutsuzluk, teslimiyet yarattı. Bu yarışta başarılı olamayacağız şeklinde bir durum oluştu. AKP örgütünde bu canlılık, heyecan yok.  Zaten söylemleri de İzmirlinin beklentilerine tam oturmuyor. Nihat Bey ile büyükşehir belediye yarışında AKP’nin havlu attığını düşünüyorum. MHP ile birlikte aldıkları oy toplamı yüzde 33’tür. Bizim oylarımız yüzde 40’ın her zaman üzerinde olmuştur. Yerel seçimlerde bizim 8-10 puan artı oyumuz olur. Bu seçimlerde yüzde 50’nin üzerine çıkacağımızı düşünüyorum.

İZMİR’İ İKİ DÖNEM YÖNETECEK, DİNAMİK-AÇIK BAŞKAN BULMALIYIZ

Aziz Beyin 15 yıllık süreci tamamlaması ve yeniden aday olmayacağını söylemesi kendisi açısından son derece değerledir bana göre. Elinin güçlü olduğu bir zamanda ben artık bırakıyorum diyebilmesi önemli bir davranıştır, güzel bir örnektir. Kendisini bu davranışından dolayı kutlarım. Ancak Aziz Beyin bu en son CNN’de yaptığı değerlendirmeyi de açıkçası ben çok yanlış budum. Keşke o yapılmasaydı. Çünkü bölge toplantısında bunları konuşmuştuk zaten, başkan orada da söylemişti. Orada düşüncelerini herkes söyleyebilir. Ama ulusal medya önünde konuşması hoş ve şık olmadı, yanlış oldu. Zannediyorum kendisi de farkındadır. Yanlış bulduğumuzu da söylüyoruz açıkçası. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir kere 30 ilçeyi de kucaklayabilecek, onların her sorununda yanında olabilecek ve şehrin altyapısını tanıyan, sosyo-ekonomik ve kültürel yapısını tanıyan ve bunlar konusunda ciddi yeni projeleri olabilecek vizyonel bir başkana ihtiyaç var. Bunun yanında da örgütüyle barışık, sürekli örgütüyle yürüyebilen, hem halkıyla hem örgütüyle barışık, sürekli onlarla beraber siyaset yapabilen, kentin sorunlarına yönelik doğru çözümler üretecek bir belediye kadrosu da kurabilen ve doğru bir büyükşehir meclis tablosu çıkartabilen bir kolektif anlayışa sahip, ortak aklı bulma anlayışına sahip büyükşehir belediye başkanı bulmamız gerekiyor. Sadece seçim kazanmaya yönelik değil seçimden sonraya yönelik bir başkan bulmalıyız. Ve bu başkan da iki dönemlik bir belediye başkanı olmalı, iki dönem İzmir’i yönetmeli ve sonrasında bırakmasını da bilmeli.

YÜKSEL’İN TAKVİM DIŞI BAŞVURUSU ŞIK OLMAMIŞTIR

Alaattin Yüksel önemli bir siyasetçi. Tabi ki büyükşehir belediye başkan adayı olabilir. Büyükşehir başkanı olmak isteyebilir. Ama ben isterdim ki Aziz Bey yokum dediği an itibariyle adaylık süreci başladığında aday olmasını beklerdim. Aday olmasını tahmin ediyordum. Yaparlar yapmazlar o ayrı bir şey. Alaattin Yüksel o süreçte demeyip hızlı bir kararla genel başkana gidip ardından aday olması tabiî ki hakkıdır ama takvim olarak bir sıkıntıdır. Parti bir takvim açıklamış, diğer adaylar uymuş, bu çok şık değildir. Bir başka bir başka kişi daha isteyebilir. Çok da şık olmamıştır adaylığı.  

AZİZ BEY, DENİZ BAŞKANI TÜM TEMAYÜL VE DEĞERLERİ YIKARAK GETİRDİ ANCAK…

Deniz Başkanın böyle bir irade koymasına saygı duyuyorum. Beklemediğim bir davranış ama kendisinin böyle bir düşünceyle benim düşüncem budur deyip kendi adına düşünce ortaya koyması saygı değer bir davranıştır. Birinin kolundan tutup götürdüğü, her dediğini yaptırdığı bir anlayışta bir il başkanının olması gerçekten doğru ve güzel bir şeydir. Kendi başına karar verebilmesi, hayır demesi, doğrudur. Ancak bu da şunu gösterir; Aziz Bey Deniz Bey ile bir ekip değilmiş. Sadece büyükşehirde meclis üyesi arkadaşıymış. Birbirlerini hiç de tanımıyorlarmış. Aziz Bey kendine göre güvenerek o makama tüm temayülleri ve değerleri yıkarak, genel başkanın söylediklerinin karşısında bir anlayışla, belediye başkanları karışmayacak anlayışını yıkarak, dayatarak getirmiştir. Ancak o arkadaşımız da kendi tavrını ortaya koymuş ve imza toplanması doğru değildir demiştir. Kendisi açısından önemli bir duruştur. Ancak Aziz bey açısından sıkıntıdır, handikaptır. Tüm şeyleri yıkarak getirdiğin arkadaşın senin ekibin değilmiş aslında demek ki.

KONAK İLE İLGİLİ GÜZEL BİR ÇALIŞMA YAPIYORUM, EKİBİM DE KADROM DA HAZIR

Niçin Kona? İzmirliyim. 22 yıldır Konak’ta yaşıyorum. Yoğun bir şekilde Konak’ta zamanım geçiyor. Burada il başkanlığı yaptım. Konak İzmir’in en zor ve problemli ilçesi. Yönetilmesi en zor olan ilçe. Siyasi birikimleriyle problemleriyle en yoğun yaşayan bir ilçesi. Konak’ın yönetilmesi için güçlü bir siyasi erke, güçlü bir siyasetçiye ihtiyaç var. Konak’ın tekrar derlenip toplanması, bu yeni beş yılda bazı ihmal edilmiş, eksik olan birçok şeyi yapması gereken bir dönem. Konak’ta gündüz 1 milyon 300 bin, gece 360 bin insan var Konak’ta. 32 bin Suriyeli var Konak’ta. Ciddi bir Afrikalı, Afgan, Pakistanlı da var. Alsancak’ı var Güzelyalı’sı var, bir de Kadifekale, Gürçeşme’si var. Musevi bir arkadaşlar, Levanten bir arkadaşla sohbet ediyoruz; öbür tarafa gidiyoruz farklı bir dünyaya giriyorsunuz. Beklentileri o kadar farklı ki, bir uçurum var. Bir de bakıyorsunuz Konak özellikle dar gelirli bölgelerde hizmetler çok aksıyor. Hizmet getirilemiyor ve kentsel dönüşüm sıfır pozisyonda. Ciddi bir şekilde kentin yenilenmeye ihtiyacı var. O insanların daha iyi şartlarda yaşaması gerekiyor. Bunların çözüm yolları var. Yeşildere var. Kıymetli bir yer orası. Ankara’nın Dikmen’i vardır, Dikmen Projesi var. Aynı şekilde burası da yapılabilir. Bir tarafı Kadifekale, öbür tarafı Gürçeşme. Buranın çok güzel bir projeye ihtiyacı var. Buranın denizle bağlantısı da var. Gaziemir’e kadar giden bir dere var. Bunların değerlendirilmesi, daha vizyoner davranılmalı. Kadınlar, gençler, yaşlılarla ilgili bir şey yapılmamış. Eksik bir süreç. Benim belediyecilik yönüm de var. Ankara’da Karayalçın döneminde başkanlık danışmanlığı yaptım. Bu yönüm çok öne çıkmamıştır.

KONAK’TA BELEDİYE BAŞKANLIĞI NASIL YAPILIR GÖSTERMEK İSTİYORUM

Konak ile ilgili güzel bir çalışma yapıyorum. Neler yapılması gerekiyor, nelere ihtiyaç var şeklinde bir çalışma yapıyorum. Ekibim de kadrom da var. İşadamıyız ticaret dünyasındayız aynı zamanda. İş dünyasını da iyi tanıyorum, stk’ları da. İyi bir takım ve kadro var. Nasip olur da gelirsem ben bir dönem düşünüyorum. Belediye başkanlığı Konak’ta nasıl yapılır göstermek istiyorum. İkinci dönem yapma derdim yok. bir genç arkadaşı yetiştirip ona bırakmayı düşünüyorum. Böyle bir vizyon düşüncem var. İnşallah böyle bir şey olursa şaha kalkmış ve çok şeyler başarmış bir Konak olacak. İnşallah olur da bunları yapma şansımız olur.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.