Dolar 32,1407
%-0.07
Euro 35,0795
%-0.03
Altın 2.468,570
%0.03
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den 4 ilçede ilginç protesto! 20 ton soğan dağıtıldı

CHP’den 4 ilçede ilginç protesto! 20 ton soğan dağıtıldı

CHP İzmir soğandaki hızlı yükselişi protesto etmek için Narlıdere, Buca, Bornova ve Menemen ilçelerinde 20 ton soğan dağıttı. Menemen’de Belediye Başkanı Tahir Şahin, öncülüğünde soğan dağıtımı yapılırken bir de soğansız menemen yapılıp yenildi. CHP’nin soğan protestosu ilgiyle izlendi. CHP’den 4 ilçede ilginç protesto

  • Ege Postası
  • 30.11.2018 - 14:00

EGEPOSTASI- Son günlerde fiyatındaki ani artış ve stokçuluk nedeniyle hükümetin ve kamuoyunun gündemine gelen soğan CHP’nin de gündeminde. Soğanın artık tezgahlardan kalktığına dikkat çekmek için harekete geçen CHP Genel Merkezi Türkiye’nin dört bir yanında soğan dağıttı. İzmir’de de il örgütünün öncülüğünde Narlıdere, Buca, Bornova ve Menemen ilçelerinde soğan dağıtımı yapıldı. 

Parti yöneticileri, “Eskiden ‘soğan ekmek yer karnımızı doyururduk’ diye bir ifade vardı. Şimdi insanlar soğanı bulamıyor” dedi. CHP İzmir bu 4 ilçede yaklaşık 20 ton soğan dağıttı.

Menemen’de Belediye Başkanı Tahir Şahin, öncülüğünde soğan dağıtımı yapılırken bir de soğansız menemen yapılıp yenildi. CHP’nin soğan protestosu ilgiyle izlendi.

BUCA'TA BEŞ TON 

Buca'da da 2 bin 500 aileye 5 tonluk dağıtım yapıldığını belirten Buca Belediye Başkanı CHP'li Levent Piriştina, "Yemeklerin olmazsa olmazı soğanın kilosu 1.5 TL'den 5 TL'ye yükselince hemşerilerimizin mutfağına soğan giremez oldu. Esnafımızdan aldığımız 5 ton soğanı dar gelirli 2 bin 500 hemşehrimize dağıttık. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alabildiği, vatandaşın alım gücünü artıracak ekonomi ve üretici politikalarının acilen hayata geçirilmesi gerekiyor" dedi.

EV EV DOLAŞTILAR

Narlıdere'de de henüz kentsel dönüşümü tamamlanmamış mahallelerde zamlardan en çok etkilenen vatandaşlara soğan dağıtıldı, bu evlerde tencerelerin kaynamaya devam etmesi için katkıda bulunuldu. Ev ev dolaşan Narlıdere Belediyesi Kadın Danışma Merkezi çalışanları bin 500 aileye soğan dağıttı. Memnuniyetlerini dile getiren vatandaşlar teşekkür etti. Vatandaşlar, ‘Etten sonra soğan ve patatesi de resimlerden görmek istemiyoruz. Mutfaktaki yangın çok büyüdü’ dedi.

VİDEO DİKKAT ÇEKMİŞTİ

CHP tarafından geçtiğimiz günlerde de hazırlanan ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından paylaşılan videoda soğanın yılbaşında 1,5 lira olduğuna, ancak fiyatının son zamanlarda çok yükseldiğine vurgu yapılırken, filmin sonunda bir soğanın “Menemenler soğansız mı kalsın'” diyerek ağladığı görülüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.