Dolar 32,2030
%0
Euro 35,0668
%0.17
Altın 2.521,820
%0.84
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O aday adayına disiplin yolu

O aday adayına disiplin yolu

Hakkında partili ve vatandaşlardan gelen çok sayıda dolandırıcılık suçlaması nedeniyle kesin ihraç istemiyle disipline verilen CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Nebi’nin dosyası CHP İzmir İl Yönetim Kurulu tarafından İl Disiplin Kurulu’na gönderildi. İl disiplin kurulu Başkanı Galip Dinçer, 12 Aralık’ta toplanacaklarını, Nebi’nin savunmasını isteyeceklerini, ardından dosyayı karara bağlayacaklarını belirtti. Kesin ihracı isteniyor

  • Ege Postası
  • 30.11.2018 - 13:19

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Nebi hakkında çok sayıda vatandaş ve partilinin CHP Buca İlçe Başkanlığı’na yaptığı ‘dolandırıcılık’  suçlaması nedeniyle disiplin soruşturması yapılması istendi.

Partililerden ve vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri dikkate alan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Nebi hakkında disiplin soruşturması açılması istemiyle dosya hazırladı. Dosya CHP İzmir İl Başkanlığı’na gönderildi.

HASAN NEBİ ÖNCE SAVUNMA İÇİN ÇAĞRILACAK

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, sözkonusu Buca Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Nebi hakkında hazırlanan dosyayı inceledi ve ‘kesin ihraç’ talebiyle CHP İzmir İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. Nebi’nin ilk disiplin kurulu toplantısına çağrılarak savunması istenecek. Savunmasının ardından dosya il disiplin kurulunda ele alınacak ve karara bağlanacak.

GALİP DİNÇER: SAVUNMASININ ARDINDAN DOSYAYI ELE ALIP KARAR VERECEĞİZ

Konu hakkında bilgi veren CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Başkanı Hasan Nebi, dosyanın henüz kendilerine ulaşmadığını, 12 Aralık’ta toplantı yapacaklarını ve Nebi’yi savunma vermesi için toplantıya çağıracaklarını belirterek, şu bilgiyi verdi:

“12 Aralık’ta toplantımız var. Kendisini hakkındaki iddialar nedeniyle savunma vermesi için çağıracağız. Kendisine savunması için 15 günlük süre vereceğiz. Bu süreç muhtemelen yılbaşını bulur veya geçer. Ardından durumu değerlendirip karar vereceğiz.”

HASAN NEBİ HAKKINDA ÇOK SAYIDA SUÇLAMA VAR

Öte yandan edinilen bilgilere göre Hasan Nebi hakkındaki iddiaların birden fazla olduğu öğrenildi. Nebi hakkındaki iddialar arasında; partili bir kadından para alıp vermediği, 80 yaşındaki bir kadının mutfak dolaplarını yapmak üzere ücret aldığı halde vaat ettiği hizmeti yerine getirmediği, dolandırıldığını iddia eden bir vatandaşın polise giderek Nebi hakkında suç duyurusunda bulunduğu, Nebi’nin bunun üzerine polise giden vatandaşı da ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun'’ diyerek tehdit ettiği gibi çok sayıda suçlama var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.