Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler: 'Bu PM sakatlanmış durumda'

Güler: 'Bu PM sakatlanmış durumda'

​CHP’nin 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nda Genel Başkan adayı Muharrem İnce’ye destek veren İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ege Postası’na kurultay değerlendirmesi yaptı. Güler, PM’ye neden aday olmadığından, İzmirli temsilci sayısının neden düştüğüne kadar önemli açıklamalarda bulundu.Kurultayda çarşaf liste ile yapılan seçim sonrası oluşan 60 kişilik Parti Meclisi’nin partiyi 2015 genel seçimlerine taşıyacak kapasitede olmadığını öne süren Güler, “ Parti Meclisi ne yazık ki sakatlanmış durumda" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2014 - 13:48
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultayı geride kalırken, son dönemde parti içi çıkışlarıyla dikkat çeken, kurultay öncesi Genel Başkan Adayı Muharrem İnce’ye desteğini açıklayan İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ege Postası’na değerlendirmelerde bulundu.

ADAY OLMADIM ÇÜNKÜ…
Genel Başkanla yönetiminde herhangi bir ortaklık sürdürülmesini doğru bulmadığı için Parti Meclisi’ne aday olmadığını ifade eden Güler, “ Ben başka arkadaşlarımla birlikte Genel Başkanın istifa etmesini söyledik. Kendisi istifa çağrısını duymazlıktan geldi. Makamında oturarak yarışa girdi. Dolayısıyla istifa etmesini düşündüğüm bir başkanın siyasal sorumluluğuna paydaş olmam mümkün değildi” dedi.

GEREKLİ DESTEĞİ ALAMADI
Kurultayda delegenin yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu’na “politikalarını beğenmiyoruz” mesajı verdiğini öne süren Güler, “ Bunun birinci göstergesi kendisinin adaylığı için 944 imza verirken, sandıkta yalnızca 740 oy verilmesiydi. İkinci bir gösterge örgütün Mehmet Bekaroğlu’na yalnızca 500 oy vermesidir. Bekaroğlu ikinci İhsanoğlu olayıdır. Kılıçdaroğlu bir kez daha risk aldı ve yenilgiye uğradı. Başka göstergeler de var ama bu iki gösterge nedeniyle genel başkan örgütten gerekli desteği alamadı” dedi.

TALİHSİZ MESAJLAR VERDİ
Kılıçdaroğlu’nun kürsüde yaptığı  konuşmanın talihsiz mesajlarla dolu olduğu söyleyen Güler, “ temayı ben üzerine oturttu. Mantık bağı bakımından kopukluklar nedeniyle son derece zayıftı. Özerklik, rakı, sağa kayma suçlamasına karşı savunma, kendisini Türkiye’ye Dersimli olarak sunma, beğenmediği görüşleri ezeceğini ilan etmesi hepimiz için şaşırtıcıydı. Bu arada iktisat politikası için benimsediği zihniyetin aşırılı neo-liberal bir zihniyet olduğunu gösterdi.Dolayısıyla bir sağ pozisyona yerleştiğini bu açıklamasıyla teyit etmiş oldu” dedi.

PM SAKATLANMIŞ DURUMDA
Kurultayda çarşaf liste ile yapılan seçim sonrası oluşan 60 kişilik Parti Meclisi’nin partiyi 2015 genel seçimlerine taşıyacak kapasitede olmadığını öne süren Güler, “ Parti Meclisi ne yazık ki sakatlanmış durumda. Cinsiyet kotası gerçek amacına aykırı bir biçimde uygulandı. Delegenin onay vermediği Sencer Ayata ve Mehmet Bekaroğlu PM’ye girmiş kabul edildi. Oysa bu iki kişi tüzük ihlesiyle PM’ye sokulmaya çalışılıyor. Eğer kendileri PM üyeliğini kabul edecek olurlarsa danışıklı dövüş içinde olacaklarını düşüneceğiz. Tüzüğe karşı hile yapılmış bir Parti Meclisi bizi 2015 seçimlerine başarılı bir şekilde taşıma kapasitesine sahip değildir” dedi.

DEMEK Kİ MEVCUT YÖNETİM BAŞARISIZ
Parti Meclisi’nde İzmirli temsilci sayısının düşmesini de yorumlayan Güler, “ İzmir 8 kişiyle temsil ediliyordu. Şimdi dörde düştü. Bu durum genel merkezin mevcut yönetimin İzmir il yönetimini başarılı görmediği gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.