Dolar 32,2880
%-0.15
Euro 34,7889
%-0.06
Altın 2.408,680
%0.63
Bist-100 10.266,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşte iki günlük CHP Kurultayının İzmir kulisi!

İşte iki günlük CHP Kurultayının İzmir kulisi!

CHP’de 18’inci Olağanüstü Kurultay geride kalırken, iki gün süren yoğun mesaide İzmir kulisleri oldukça hareketliydi. Ege Postası farkıyla iki gün boyunca koridorlarda konuşulanlar…

  • Ege Postası
  • 08.09.2014 - 12:09
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’nin 18’inci Olağanüstü Kurultayı geride kalırken, kurultayın ilk günkü mesaisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa seçilmiş, 5 maddede de tüzük değişikliğine gidilmişti. PM ve YDK üyelerinin seçiminin yapıldığı ikinci gün sonunda partiyi 2015 seçimlerine götürecek kadrolar şekillenirken, İzmir’den PM’ye 3, BYKP'ye 1 ve YDK’ya ise 3 isim girmeyi başarmıştı.
Ankara’da ATO Salonu’nda iki gün süreyle kulislerde İzmir adına bir çok iddia vardı.
İşte İzmir kulisleri;


 
  • Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesine giren ve çizik yemesine rağmen az oy farkıyla PM’ye girmeyi başaran Alaattin Yüksel’in, bir sonraki dönem milletvekili olmayı düşünmediğini, bu yüzden PM’de son kez yer almayı istediğini Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarına ilettiği iddia edildi. Yüksel’in bu nedenle anahtar listede yer aldığı öne sürüldü.
  • Kurultayı takip etmek için İzmir’den  Ankara’ya giden aralarında yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olan  bir çok ismin Yüksel’in çizik yemesi için özel olarak çalıştığı iddia edildi.
  • Kocaoğlu-Yüksel yapısının önemli taşlarından İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’da başvuruların bitmesine kısa bir zaman kalaya kadar PM’ye adaydı. Kurultay salonunda bir çok delegeye bunu deklare eden Moroğlu’nun anahtar listede yer almayacağını öğrendikten sonra YDK’ya adaylık başvurusu yaptığı belirtildi. Moroğlu’nun YDK’ya girmek için Tekin Bingöl’e çok ısrarcı olduğu konuşuluyor.
  • Aziz Kocaoğlu’nun sıcak bakmasına rağmen Sumru Karaer’in YDK’ya girmemesi adına, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu ile İl Başkanı Ali Engin’in  çalışma yaptıkları iddia edildi.Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi dışında, Muharrem İnce'nin de listesinde yer alan Karaer'in bu durumdan salonda haberdar olduğu, delegasyonun Karaer'in YDK'ya girmesi için ısrarcı olduğu belirtildi. Karaer, en çok oyu alan isim olmuştu.
  • Bir önceki kurultayda PM üyesi seçilen Hüseyin Saygılı’nın da son ana kadar listede olduğu ancak, Alaattin Yüksel’in tercih edilmesi nedeniyle listeden çıkarıldığı konuşuluyor.
  • Öte yandan İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç’da ismi kurultay günü çok gündeme geldi.İl Başkanı Ali Engin’in Genel Merkez’e ismini ilettiği Kılıç’a yönelik yeşil ışık yakıldığı bu nedenle Kılıç’ın da son dakikada PM’ye adaylık başvurusu yaptığı iddia edildi. Kılıç’ın kadın kotasının da düşünülerek listede olacağına kesin gözüyle bakılırken, listede yer almaması İl Başkanı Engin ve vekil Yüksel cephesinde şaşkınlık yarattı.
  • Bir önceki kurultayda Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan ancak bazı il başkanları tarafından hazırlanan maymuncuk listede yer alamayan Kadın Kolları eski MYK Üyesi Elfin Tataroğlu bu kez BYKP kontenjanından PM'ye girmeyi başardı. Tataroğlu’nun listeye girmesindeki en önemli etkenin CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin olduğu konuşuldu. DSP eski İzmir Milletvekili Güler Aslan’ın kızı olan Tataroğlu’nun partiye kayıt olduğu günden itibaren duruşu ve çalışmalarıyla PM’yi hak ettiği yorumları yapıldı.
  • İstanbul il Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın delegelerin kaldığı otelde mini bir önseçim yaptığı ve çıkan isimleri Genel Merkez’e ilettiği ifade edilirken, İzmir adına böyle bir çalışma yapılmaması bazı İzmirli delegelerin tepkisine neden olduğu konuşuldu.
  • Kurultayı takip eden İzmir örgütünün heyecanlı olmaması da dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kurultay salonunda pek fazla gözükmezken, onun yerine Yüksel, Moroğlu ve Hülya Güven çalışma yaptı.
  • İzmir sandığından en fazla oyu alan isim olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan’a, Genel Başkan adayı Muharrem İnce’ye yakın isimlerin  “listeye yazalım” teklifi yaptığı ancak Arslan’ın “ Genel Başkan’ın listesinde yokum ancak sonuna kadar Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum” karşılığını verdiği iddia edildi.
  • Bir önceki Kurultay’da ‘maymuncuk liste’ kurbanı olan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, bu kez PM’ye girerken, Susam’ın STK’lardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olacağı konuşuluyor. Bu görevi yürüten bir diğer İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın ise farklı bir alanda genel başkan yardımcısı olacağı iddia ediliyor.
  • Kurultay salonunun girişinde adeta afiş, pankart ve broşür yarışı yapılırken, İzmir’den aday olan isimlerin afişlerine rastlanmadı.Bazı isimler numaraları belli olduktan sonra kartvizit dağıttı. 
  • İzmir İl Başkanı Ali Engin'in PM için adaylık başvurusu yaptığı ancak listede olmadığını öğrendikten sonra başvurusunu geri aldığı iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.