Dolar 32,2668
%-0.22
Euro 34,8149
%0.01
Altın 2.415,920
%0.94
Bist-100 10.282,00
%0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP'de tüzük değişikliği kabul edildi

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda yürürlük maddesiyle birlikte 5 maddede değişiklik yapıldı.

  • Ege Postası
  • 05.09.2014 - 23:08
Kurultayda maddeler üzerinde tek tek yapılan oylama ile CHP tüzüğünün, “Üye Başvurusu ve Üye Yazımı” başlıklı 8. Maddesinde, “Ad Silme” başlıklı 19. Maddesinde, “Görevin Boşalması” başlıklı 42. Maddesi ile “TBMM Üyeliği için Adayların Belirlenmesi” başlıklı 58. Maddesinde değişliğe gidildi.
-ELEKTRONİK YOLLA ÜYELİĞE DOĞRUDAN BAŞVURU-
Buna göre 8. maddede yapılan değişiklik ile üyelik işlemleri sadece ilçe başkanlıkları tarafından değil, aynı zamanda il başkanlıkları tarafından da yapılacak.
Yapılan değişiklikle üyelik için elektronik yollu başvuru yapılmasının da önü açıldı. Eski düzenlemede yer alan “internet yoluyla ön başvuru” yerine, “elektronik ortamda doğrudan başvuru” imkanı getirildi. Elektronik yolla başvuranlardan, üyeliğe kabulünde engel olmayanların üyeliklerine Merkez Yönetim Kurulu’nca (MYK) karar verilecek.
-PARTİYE OY ÇIKMAYAN YERDE ÜYELER SİLENECEK-
Tüzüğün 19. Maddesinde yapılan değişikliğe göre de parti üyesi iken bir başka partiye adaylık başvurusunda bulunan veya aday olanların disiplin işlemine gerek olmaksızın doğrudan kayıtlarının silinebilecek.
Yine, bir sandık çevresinde partiye hiç oy çıkmaması halinde ilçe yönetim kurulu, o sandık çevresinde kayıtlı tüm üyeleri silebilecek.
-BİR YIL ALTI AYA İNDİ-
Tüzüğün 42. Maddesinde yapılan değişikle ise, il ve ilçe yönetim kurulu üyeliklerinde boşalma olduğunda yedekleri ile doldurulacak. Ancak üyeliklerde düşme tarihinde herhangi bir seçim ya da referandum tarihine 6 ay ve daha az bir zaman kaldığı takdirde MYK, olağanüstü kongreye gerek olmaksızın, doğrudan ya da il yönetim kurulunu görevlendirerek gecikmeden yeni bir yönetim kurulu oluşturacak.
Bu maddenin oylanması sırasında, ilk düzenlemede yer alan “1 yıl” ibaresine delegeler itiraz etti. Bunun üzerine, maddedeki değişiklik “6 ay” olarak kabul edildi.
-MERKEZ YOKLAMASINDA, EĞİLİM YOKLAMASI YÖNTEMİ-
Tüzüğün 58. Maddesinde değişiklikle de, Parti Meclisi adayları belirlerken engellilerle birlikte kadınların ve gençlerin de TBMM'de temsiline özen gösterecek.
Yeni eklenen fıkra uyarınca da milletvekilliği için aday belirlenmesinde, merkez yoklaması yapılmasına karar verilen yerlerde eğilim yoklaması yöntemleri kullanılabilecek.
Son olarak, “Yürürlük ve Yürütme” maddesine eklenen fıkraya göre, söz konusu değişiklikler, bugünden itibaren yürürlüğe girmiş oldu.
Tüzük değişikliğinin kabul edilmesinin ardından Divan Başkanı Engin Altay, yarın saat 09.00’da toplanmak üzere kurultayı kapattı.(ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.