Dolar 32,1722
%-0.16
Euro 34,9283
%-0.03
Altın 2.424,090
%0.23
Bist-100 10.701,00
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'den 'İnce' mesajlar

Engin'den 'İnce' mesajlar

Yarın başlayacak olan kurultay öncesinde kritik açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, önemli mesajların altına imza attı. Genel Başkan Adayı Muharrem İnce ve mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacağı büyük yarış öncesinde “Zamansız ve parti yararına olmayan bir kurultay yaşıyoruz” dedi ve genel Başkan adayı Muharrem İnce’ye çarpıcı sözlerle seslendi.

  • Ege Postası
  • 04.09.2014 - 12:46
ERMAN ŞENTÜR/ HABER SERVİSİ - CHP İl Başkanı Ali Engin kurultayın zamanlama açısından yanlış bir döneme denk geldiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Bu zamansız ve partinin yararına olmayan bir kurultaydır. Genel Başkan’ımız da bazı milletvekillerinin çağrısı üzerine kurultayı topluyor. Bu tartışmalar AKP’nin içinde bulunduğu zor dönemde olmamalıydı. Zaten sayın Genel Başkan’ımızın da bir ifadesi vardı, anlamlı bir oy artışı olmazsa ve düşüş yaşanırsa görevi bırakacağım demişti. Ne zaman sonra bırakaca? Umarız bırakmayacaktır. Bu arkadaşlarımız daha düne kadar, grup başkanvekilimiz daha düne kadar birlikte çalışıyorlardı. Bir on ay daha sabretmeleri lazımdı. Bir değişiklik için, CHP’ye genel başkan olabilmek için delegelerin oyu yetmez.”
 
DELEGEYE KRİTİK ÇAĞRI: ÖFKE SAÇMA VE İNTİKAM ALMA YERİ DEĞİL
Kurultay delegeliğinin partiden intikam alma yeri olmadığını belirterek seçimde oy kullanacak partililere seslenen İl Başkanı Ali Engin, “Toplumun güven duyması lazım, toplumun bu göreve davet etmesi lazım. Oradan öyle bir talep gelmesi lazım. Genel seçimlere on ay kala, “İlla kurultay yapalım”, “İlla ben genel başkan olacağım” diye bir şey yok. CHP’nin tarihinde de yok. Siyasetten de karşılığı yok. Tam zamanı, herkesin bütünleşmesi lazım. Genel başkanın arkasında durması lazım. Yerel seçimlerde illerde aday olamayan arkadaşlarımızın bunun faturasını partiye ve partinin geleceğine ödetmek istemesine pek sağlıklı bulmuyorum. Bazı delegeler sırf belediye başkan adayı olmadı diye, sırf yakınları aday olamadı diye bunu yapması CHP İle bağdaşır bir şey değil. CHP çok önemlidir, çok önemli bir sorumluluktur. Tarihi anlara müdahale etme görevidir bu kurultay delegeliği. Partiden intikam alma ve öfke saçma yeri değildir. Bunu önemsiyorum” dedi.
 


“PARTİNİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNEN KILIÇDAROĞLU’NA İMZA VERDİ”
Tüm gelişmelere rağmen İzmir’de 66 delegenin imza verdiğini de söyleyen Ali Engin, “Sırf bu nedenden dolayı imza verdi. İçinde meclis üyesi, belediye meclis üyesi olamamış, görev verilmemiş arkadaşlarımız da var. Gelecekte milletvekilliğini düşünmeyen, hiçbir şekilde beklenti içinde olmayan arkadaşlarımız da var. Kurultay delegelerinin birçoğu milletvekili adayı değil. Çoğu adaylık müracaatı yapmış ve aday gösterilememiş arkadaşlar. Ama bunlar partinin geleceğini düşündükleri için Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verdiler. Bunu da İzmir’deki siyaset kültürünün ne kadar derli toplu olduğunu bağlıyorum. Böyle bir sağduyu var” diye konuştu.
 
“POPÜLİZM VE GÜNÜ KURTARMA ÇABASI”
Engin, İnce’ye kırgın olmadığını ancak kendisi adına üzüldüğünü belirterek şöyle konuştu: “Muharrem İnce partinin grup başkanvekili olarak buraya gelseydi, on misli daha insan gelir, kendisini karşılardı. Ama maalesef, zamansız. Onun için olgunlaşmadan diyorum. Toplumsal talep gelmeden böyle bir göreve aday olması zamansızdı. Ayrıca Muharrem Bey’in konuşmalarını hep birlikte izliyoruz. Ben başbakan olmak istiyorum diyor. Peki nasıl olacaksı? Tüzüğü değiştireceğim, ön seçim yapacağım diyor. Böyle bir iddia ile Türkiye’nin önüne çıkıp başbakanlık istenir m? Populizm ve günü kurtarma işi olarak görüyorum. Kendisine de başarılar dileriz. Böyle bir şeye alet edildiği için de kendisi adına üzülüyorum. Ben bir partili olarak kırgın değilim, ama kendisi için üzülüyorum.”
 
“PARTİMİZDE İNCE GİBİ ÇOK İNSAN VAR”
İnce’nin partiden ayrılmayacağını da hatırlatan İl Başkanı Engin son olarak grup başkanvekilliğinde yaşanacak kan değişikliğinin CHP’ye olumlu katkı sağlayacağını açıkladı ve, “Partimizde Muharrem İnce gibi çok insan var. On yıl partimizde milletvekilliği yaptı. Onun yerine bir başkası göreve gelecek. Bence tam tersine bu değişimin partiye büyük bir katkısı olacak. AKP’de de üç dönem milletvekilliği yapan bir dönem daha aday olamayacak. Yeni bir kadro ile çıkacaklar. Bence partiler zaman zaman böyle risk alıp değişim yapabilmeli” dedi.


PM KULİSİ
Öte yandan İl Başkanı Ali Engin, Ankara'da, kurultay öncesi yoğun temaslarını sürdürüyor. Engin ve partinin ileri gelenlerinin telefon trafiği baş döndürüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.