Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geri dönüşüm tesisi açılıyor

Geri dönüşüm tesisi açılıyor

Selçuk geri dönüşüm tesisi kazanıyor. Doğa için olduğu kadar ekonomi için de büyük önem taşıyan Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi 23 Eylül Salı günü saat 14.00’te İsabey Mahallesi’nde Kurudağ Mevkii’nde açılacak.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 12:13
 İZMİR-Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi pek çok kalemde tüketilen ambalajın geri dönüşümünün sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Selçuk’ta atık yönetimini kayıt altına alarak enerji tasarrufu sağlanması, ekonomiye katkı sağlanması ve atık miktarını azaltarak doğal kaynakları korumayı amaçlayan proje Selçuk’ta modern şehirciliğin önemli göstergelerinden biri olarak hayata geçecek.

Sanayi kuruluşları, marketler, resmi kurumlar ve konutlardan toplanacak atıklar, atık alımı yapılan noktalarda bulunan 1 m3’lük konteynırlarda biriktirilerek belli bir tonaja ulaştığında tesise nakledilecek.

Gelecek nesillere olumlu örnekler olma ve yaşanabilir bir Selçuk’u oluşturma adına önemli bir proje olan geri kazanım projesi ile ilgili olarak Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Kentimizin doğal güzelliğinin korunmasına katkı sunacak olan projenin aynı zamanda ekonomiye de olumlu yansıması olacaktır” dedi.
Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayırma Tesisi’ nin işlerlik kazanmasında vatandaşlara da görev düşüyor. Vatandaşlar, çöplerini toplarken, gazete, dergi, kağıt, renkli renksiz cam şişe, plastik kutular, alüminyum içecek kutuları gibi atıkları ayrı torbalarda biriktirerek bu önemli projeye katkı koyabilecekler. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.