Dolar 32,3178
%0.21
Euro 35,0683
%-0.15
Altın 2.309,390
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da temeller bilimsel olacak

Bayraklı'da temeller bilimsel olacak

Bayraklı Belediyesi yeni kent merkezinde inşa edilecek yüksek katlı yapıların bilimsel temellerin üzerinde yükselmesi için önemli bir çalışma başlattı.

  • Ege Postası
  • 22.09.2014 - 10:12
Bu kapsam Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) yürüttüğü ve sonuçlandırdığı “depreme dayanıklı yapı tasarımı için statik ve dinamik yükler dikkate alınarak saptanan zemin özellikleri ve modelleri” çalışması bu bölgede proje yapmak isteyenlere verilecek. Ayrıca Bayraklı Belediyesi proje gruplarından yüksek katlı binalara deprem izleme sistemlerinin kurulmasını isteyecek. Böylelikle hem oluşacak depremlerin yakından izlenmesi sağlanacak hem de binaların deprem performansları ölçülecek.

İzmir’de bir ilkin altına imza atarak Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) ile “yeni kent merkezinde deprem-zemin-yapı etkileşimi” konulu deprem çalıştayı gerçekleştiren Bayraklı Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bayraklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, özellikle yeni kent merkezi olmak üzere yüksek yapı niteliğindeki binaların, DAUM’un yapmış olduğu “106G159 nolu KAMAG (İzmir Metropolü ile Aliağa ve Menemen ilçelerinde Güvenli Yapı Tasarımı için Zeminin Sismik Davranışlarının Modellenmesi) projesinin sonuçlarına uygun olarak projelendirilmesini sağlanması konusunda bir yol haritası belirledi.

BİLİMSEL VERİLER IŞIĞINDA
Bu kapsamda ilk etapta KAMAG projesi ve sonuçlarını içeren raporlar resmi yazı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve DEÜ’den istendi. Bayraklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, bundan sonra söz konusu raporun sonuçlarını ve yeni kent merkezine ait imar esas jeolojik etüdlerini de yüksek yapı inşa edecek proje gruplarına verecek. Böylece son bilimsel veriler ışığında yüksek yapıların projelendirilmesi sağlanmış olacak. Konuyla ilgili detaylı bilgilendirme ise önümüzdeki günlerde www.bayrakli.bel.com.tr web adresinden yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.