Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genç Kaşifler Bilimevi’nde 7 bin öğrenciye bilim eğitimi verildi

Genç Kaşifler Bilimevi’nde 7 bin öğrenciye bilim eğitimi verildi

Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Evi’nde sertifika heyecanı yaşandı. 240 öğrenci katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı. Bilim eğitim alan çocukların sayısı 7 bine yaklaştı. Bornova Belediyesi geleceğin

  • Ege Postası
  • 30.06.2015 - 10:36
İZMİR- Başkan Olgun Atila, Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmek amacıyla eğitim ve kültür alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi
 
Bornova Belediyesi’nin öğrencilerin eğitimine destek olmak ve bilimi sevdirmek amacıyla kurduğu Genç Kaşifler Bilim Evi’nde bugüne kadar 7 bine yakın çocuk eğitim aldı. 10 ve 11 yaşındaki çocuklar Çamdibi’ndeki BELGEM (Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) binasında 10’ar kişilik gruplar halinde fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji dersi görüyor. Haftada bir gün 2 saat olmak üzere 3 ay süren toplam 30 saatlik eğitimlerde her öğrenci laboratuvar ortamında kendi düzeneğinde deney yapma ve çalışma şansı buluyor.
 
Sertifika heyecanı
 
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde sertifika heyecanı da yaşandı. 2015 Yılı Bahar Dönemi eğitimlerini tamamlayan 240 öğrenci katılım belgelerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın elinden aldı. Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri’ndeki törende meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve aileleri de çocukların yanındaydı. 3 aylık eğitim sonunda sertifiklarını alan öğrenciler, Başkan Atila ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Tatilinizi iyi değerledirin
 
Öğrencilere ve velilere seslenen Başkan Olgun Atila, Bornova Belediyesi’nin Atatürkçü ve Cumhuriyetçi bireyler yetiştirmek amacıyla yıllardır eğitime ve kültüre ciddi yatırımlar yaptığına dikkat çekti. BELGEM, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ve Genç Kaşifler Bilim Evi’nin yanısıra hobi ve beceri edindirme ile spor kurslarından daha fazla çocuğun yararlanması için çalıştıklarını ifade eden Atila, çocuklara nasihatlerde de bulunarak, “Tatilinizi iyi değerlendirin. Dinlenin, eğlenin. Belediyemizin pek çok branşta sizler için açtığı kurslardan mutlaka yararlanın” dedi.
 
 
01: Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilimevi’nde 2015 Yılı Bahar Dönemi eğitimlerini tamamlayan 240 öğrenci katılım belgelerini Başkan Olgun Atila’nın elinden aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.