Dolar 32,3551
%0.05
Euro 34,8401
%0.08
Altın 2.405,020
%0.48
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça yamaç paraşütü merkezi olacak

Foça yamaç paraşütü merkezi olacak

İZMİR'in Foça İlçesi yamaç paraşütü merkezlerinden biri olmaya hazırlanıyor. Yenifoça Fula Dağı'na kurulacak tesisler Türk Hava Kurumu'nun (THK) paraşütçü eğitimleri, gösteriler ve yamaç paraşütü tutkunlarının çalışmaları için kullanılacak. Başkan Demirağ ve THK yetkilileri Fula Dağı'nı inceledi

  • Ege Postası
  • 24.05.2015 - 13:46
İZMİR- İşletmesi THK İzmir Şubesi ve Gökçen Havacılık tarafından ortaklaşa yapılacak tesisler için aralarında Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ile ilgili kurum yetkililerinin bulunduğu heyet bölgede inceleme yaptı. Konum ve ihtiyaçlar belirlendi. Merkezin en kısa sürede aktif hale getirilmesi kararlaştırıldı.

THK Foça Şubesi Asbaşkanı Muharrem Yeşilkaya, Fula Dağı'nın konum ve doğal yapı itibariyle yamaç paraşütüne çok uygun olduğunu, İzmirli tutkunların Fethiye Ölüdeniz, Pamukkale gibi uzak alanlar yerine artık Foça'da göklere süzüleceklerini söyledi. Yeşilkaya, "Foça Belediyesi ulaşımı kolaylaştıracak yol ile paraşütçülerin bekleme ve hazırlıklarını yapabileceği binaları yapacak. Diğer ihtiyaçlar içinde kaymakamlık ile birlikte destek verecek. Alan öncelikle THK İzmir Şubesi'nin eğitimleri için kullanılacak. Özel havacılık kurumlarına ve kişilere de açık olacak. Gelen ekipler ve gösterilerle ilçe tanıtımına da turizmine de büyük katkı yapacak" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.