Dolar 32,4448
%0.2
Euro 34,6400
%0.15
Altın 2.383,620
%0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eşit hizmet engelsiz Kemalpaşa

Eşit hizmet engelsiz Kemalpaşa

Toplumun her kesimine destek olmak amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Kemalpaşa Belediye Başkan Arif Uğurlu, sadece engelli vatandaşlara değil aynı zamanda ailelere özel projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 12:01
Türkiye’de engelli vatandaşların bir çok sıkıntı ile uğraşmak zorunda kaldığına dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkan Arif Uğurlu, bu noktada başta belediyeler olmak üzere; sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına önemli görevler düştüğünü söyledi. Kemalpaşa’da toplumun her kesimine destek olmak ve eşit hizmet üretmek amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Başkan Uğurlu, hem engelli vatandaşlara hem de engelli ailelerine yönelik destekleyici projeler üretmek için çalıştıklarını söyledi. 
Hasan Tahsin Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğretmen ve öğrencilerini ağırlayan Başkan Uğurlu, “Hayatını, kimi rahatsızlıkları nedeniyle engelli birey olarak sürdürmek zorunda kalan vatandaşlarımız, birçok konuda ciddi sıkıntılarla karşılaşıyor. Bizim gibi yardımsever ve cana yakın bir toplumda dahi bir takım engel ya da kısıtlamalar onların karşısına çıkabiliyor. Yerel yönetimler olarak bizlerin de bu noktada doğru tespitler yaparak, hedefine uygun çözümler üretmesi gerekiyor” diye konuştu. 
Belediyecilik anlayışlarını bu eksende kurguladıklarını kaydeden Başkan Uğurlu, “Belediyecilik hizmetlerinden her kesimden insanın eşit şekilde yararlanması gerekiyor. Bunu sağlamak çok önemli. Diğer bir konu ise küçük dokunuşlarla mutlu edemeyeceğimiz insan yok, bunu bilmemiz gerekiyor. Bakın engeli vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir park yaptık. Amacımız şehrin merkezinde onların nefes alabilecekleri ve fiziki olarak yeniden düzenlenmiş bir alanı kazandırmaktı. Bu sonraki çalışmalarımıza da referans oldu” ifadesinde bulundu. 

PROJELER BİTMİYOR
Engelli ailelerine yönelik projeler üzerinde çalıştıkları bilgisini de veren Başkan Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları olgunlaştırıp, uygulama aşamasına gelir gelmez açıklayacağız. Hayat engelli vatandaşlarımıza zor olduğu kadar onların aileleri için de kimi zaman zor olabiliyor. Sevgiyle ve büyük emekle evlatlarına veya yakınlarına bakan bu insanlarımıza yönelik bir takım çalışmalar planlıyoruz. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman önemli bir belediyecilik hizmetini de ortaya koymuş olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.