Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da pazar günü develer kapışacak

Bayraklı'da pazar günü develer kapışacak

Bayraklı Belediyesi, 5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali için hazırlıklarını tamamladı. Pazar günü saat 10.00’da Smyrna Meydanı’nda başlayacak festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak. Develer güreşecek, gelenek sürecek

  • Ege Postası
  • 05.03.2015 - 10:32
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek geleneksel Deve Güreşi Festivali yine on binlerce vatandaşı buluşturmaya hazırlanıyor. Festival için İzmir’in yanı sıra Çanakkale, Balıkesir, Aydın, Muğla ve Manisa’dan yüzün üzerinde deve katılacak. Her yıl katılımın daha da arttığı etkinlik için Ege Bölgesi’nin çeşitli illerinden de gelen vatandaşları alanda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yıllar boyu sürdürülen geleneklerimizi korumalı, yaşatmalıyız. Biz aslında bunu yapıyoruz. Bizim güreşlerimizde kan, vahşet, gözyaşı yok. Develer güreşecek, geleneklerimiz sürecek. Bu yıl deve güreşi festivalinin 5’incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin düzenlendiği Smyrna Meydanı her yıl katlanarak artan bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. Şenlik daha başlamadan alanı dolduran vatandaşlarımız mangal keyfi yapıp eğlenceli bir hafta sonu geçiriyor. Tüm İzmirlileri pazar günü Smyrna Meydanı’ndak düzenleyeceğimiz festivalimize bekliyoruz” dedi.


ŞAMPİYONLARA KUPA
Festivalde güreşlere katılan develer yaşlarına göre baş üstü, baş ve baş altı kategorilerinde gün boyu yarışacak. Müsabakalar sonucu dereceye giren deve sahiplerine törenle kupa verilecek. Festival yerel televizyon kanallarında canlı olarak yayınlanacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.