Dolar 32,3786
%-0.18
Euro 34,7918
%0.15
Altın 2.440,250
%0.06
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eroğlu; İzmir'de örnek çalışma gerçekleştiriyoruz

Eroğlu; İzmir'de örnek çalışma gerçekleştiriyoruz

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün İzmir ve Manisa’da ki derelerde ıslah çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bakanlık olarak insanımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından koruyoruz. Bu gaye ile yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında İzmir ve Manisa’da, örnek olacak dere ıslahları yapacağız” ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 10:49
“Fetrek Çayı İçin 50 Yıllık Dere Islahı Talebi Var”
            
50 yıldır İzmir’de Fetrek Deresi’nin ıslahı talebinin var olduğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Her gelen biz yapacağız demiş. DSİ’nin çalışkan elemanları ve Torbalı Belediyesi ile biz bu işi yaparız dedik. Orman teşkilatımızda buranın ağaçlandırma çalışmalarını yapacak ve İzmir’de böylece örnek bir dere ıslahı çalışması gerçekleştireceğiz. Suyun sürekli aktığı kısma bir kılavuz dere inşa edeceğiz. Bu derenin yan taraflarını ise yeşillendireceğiz. İnsanların gelip oturabileceği mesirelik alanlar oluşturacağız. Hem dere ıslahı hem mesirelik alan olacak. Bu projeyle hem gölet inşa edeceğiz hem de bu alanı taşkınlardan koruyacağız. DSİ bu uygulamayı ilk defa hazırlıyor” diye konuştu.

         
Tamamı 22 bin metre olan Fetrek Çayı’nda bugüne kadar 1 milyon 500 bin  m3 kazı ve yükleme, yapıldı.Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 2015 fiyatlarına göre tesisin maliyetinin 85 milyon TL olduğunu ve yapılacak yatak talveg düzenlemesi ile de 50 bin kişiye fayda sağlanacağını ifade etti.
            
Alaşehir Çayı Islahı ile Ekonomiye 15 Milyon TL Fayda Sağlanacak
            
Manisa’da da dere ıslahı çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Alaşehir Çayı ve yan dereleri temizliği ve sedde tanzimi toplu çalışması ile Alaşehir ilçesi ve ona bağlı 4 belde, 5 köy ve 12 bin dekar zirai alanın taşkınlardan korumayı hedefliyoruz. Temmuz 2015 itibari ile projede 220 bin m3 kazı ile 4.250 metre dere ıslah çalışması yapıldı. Maliyeti 2 milyon 100 bin TL olan projenin tamamlanması ile ekonomiye 15 milyon TL fayda sağlanacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.