Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Özkan'ın hedefinde AK Parti ve seçim hükümeti!

CHP'li Özkan'ın hedefinde AK Parti ve seçim hükümeti!

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, düzenlediği basın toplantısıyla koalisyon görüşmelerindeki AK Parti’nin tavrını eleştirdi, seçim hükümetini hedef aldı. 1 Kasım’daki erken seçimde İzmir için iddialı konuşan Özkan,“ İzmir’de 8+8 vekil çıkartacağımıza kesin gözüyle bakıyorum” dedi. Özkan, İzmir örgütünde istenmediğine dair çıkan söylentiler için ise, “İzmir’de hem örgütümle hem de insanlarımızla aşkla kucaklaşıyoruz. Bizim aramızdaki aşk bazen kıskançlıklara yol açabilir. Kıskanan arkadaşları da çok seviyorum” dedi. Parti içi mesaj: Kıskananları da…

  • Ege Postası
  • 01.09.2015 - 11:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ- CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Özkan’ın hedefinde seçim hükümeti vardı. Özkan parti içi ve İzmir özelinde sorulan sorulara da mesaj içerikli yanıtlar verdi.

AKP KAÇAK GÜREŞTİ
Özkan, CHP olarak, 13 yılda birikmiş sorunları çözecek hükümet kurmaya odaklandıklarını, hükümet kurma sürecinde kişileri, partileri ve günlük siyasi hesapları değil, Türkiye’nin geleceğini belirleyecek başlıkları tartıştıklarını söyledi. Koalisyon görüşmelerinde sonuna kadar masadan ayrılmadıklarını söyleyen Özkan, “AKP heyeti koalisyon görüşmelerinde hiçbir somut ilke ve politika masaya koymadı. Kaçak güreşti” dedi.

YETKİ GASPI VAR
Seçim hükümetinin yetkilendirilmiş bir hükümet olmadığını ifade eden Özkan, “ Yetki gaspı var . Büyük sıkıntılar yaşayacağız. Seçimin güvenliği büyük problem. Göreceksiniz bu hükümet seçimin güvenliğini sağlayamayacak. Demokratik teamüllerle, CHP kuracağı bir hükümet barışı adaleti yeniden tesis edecektir. Bakanlar Kurulu içinden herhangi bir sonucun üretilmesi mümkün değil. İki ay Türkiye olumsuzluklar yaşayacaktır. Hazırız ve CHP vatandaşla el ele  gönül gönüle 1 Kasım’da bugünkü belaları başımıza açanları yerle yeksan edecektir. Bu hükümet sandığa gömülecektir. AKP iktidarının sonu gelecektir” dedi.

BİR AN ÖNCE DEĞİŞMELİ
“Bizim önceliğimiz Türkiye” diyen Özkan, “  Bütün anayasal yetkilerin gasp edilmesiyle oluşturulmuş bu hükümet daha büyük sorunlara yol açmadan bir an önce değiştirilmeli. Gasp edilen sadece CHP’nin hükümeti kurma görevi değil anayasamız, geleneğimiz, hukukumuz gasp edilmiştir. Türkiye’nin geleceği gasp edilmiştir.  Yaşanan devlet krizi ve yönetim boşluğunun 1 Kasım’dan sonra ‘önce Türkiye’ tercihiyle CHP’nin iktidar olacağına inanıyoruz. Biz CHP’yiz. Türkiye’nin birleştirici gücüyüz. Bizim önceliğimiz Türkiye” dedi.

İZMİR GÖZBEBEĞİMİZ
İzmir’in Türkiye için önemine dikkat çeken Özkan, şunları söyledi;
“İzmir bizim için Türkiye’nin can damarıdır. İzmir’in aydınlığının yeni dönüşüme dinamo olacağına inanıyoruz. Seçimde İzmir’de Türkiye’deki kötü gidişe dur diyecek enerjiyi ortaya çıkaracağız. Hangi küfürbazlarla, ağzından çıkanı kulağı duymayan politikacılarla saldırırlarsa saldırsınlar İzmir gözbebeğidir ve Türkiye için umut olmaya devam edecektir. Türkiye’nin umudu CHP’dir…Türkiye’deki karanlığı dağıtacağız.”


8+8 İDDİASI
1 Kasım’daki erken seçimde İzmir için iddialı konuşan Özkan,“7   Haziran’a göre İzmir sonuçları değişecektir. İzmir’de 8+8 vekil çıkartacağımıza kesin gözüyle bakıyorum” dedi.

İZMİR’LE İLİŞKİM AŞK İLİŞKİSİ
Milletvekili adaylarının belirlenmesinde Genel Başkan ve MYK'nın yetkili olduğunu ifade eden Özkan, CHP’de Türkiye’yi kucaklayacak güçlü bir grubun yeniden oluşacağını söyledi. Farklı bir şehirden aday gösterilmesi halinde tavrının ne olacağı sorusuna Özkan şu yanıtı verdi;
“Parti beni başka bir yerde görevlendirirse saygım sonsuzdur. İzmir’le alakam vekil olmadan öncede vardı. İzmir’in su sorununu gündeme getiren bir aktivistim. İzmir’le ilişkim aşk ilişkisi. İzmir’in ürettiği aydınlığa gönülden bağlıyım. İzmir birinci bölgeden aday adaylığı başvurusunda bulunacağım.” 

KISKANAN ARKADAŞLARI DA SEVİYORUM
İzmir örgütünde istenmediğine dair çıkan söylentilerin sorulması üzerine Özkan, “ İzmir’de hem örgütümle hem de insanlarımızla aşkla kucaklaşıyoruz. Bizim aramızdaki aşk bazen kıskançlıklara yol açabilir. Kıskanan arkadaşları da çok seviyorum” dedi.

SEÇİME HAZIRIZ
Kongre takviminin ertelenmesi çerçevesinde “Örgütlerde bir yorulma var mı'” sorusuna yanıt veren Özkan, “ Ne yorgunuz ne bıkkınız seçime hazırız” dedi.
 
KANALTÜRK'Ü GERİ ALMAK İÇİN DAVALAR AÇTIM
Özkan, eskiden sahibi olduğu Kanaltürk televizyonu ve İpek grubuna yönelik yapılan operasyonla ilgili de konuştu. Özkan, kanalı geri almak için, sözleşme iptali ve kanalın iadesi için 36 davaları olduğunu söyledi. Özkan, "Bizden gasp edilerek alınmıştı. Hukuken kanalımızın bize geri verilmesini istiyoruz. Cezaevin'de davalar açtım. Sözleşme hükümlerini yerine getirmediler. Makina ekipmanı ve frekansımıza el koydular. Sözleşme hükümlerine göre bize aittir. Adaletin, hakkın yerine geleceğine benim olanım bana geri verileceğine inanıyorum. Kanaltürk benimdir. Sözleşme gereği yerine getirilecek ve kanal bana geri verileceğine inanıyorum Bugün yapılan operasyonun gerekçelerini bilmiyorum. Bildiğim frekans ve makina ekipmanın bana ait olduğudur. Açtığım davalar mahkemlerde sürüyor" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.