Dolar 32,5980
%0.38
Euro 34,8685
%0.39
Altın 2.494,900
%0.42
Bist-100 9.597,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de il başkanlarından aday listesi değerlendirmesi

İzmir'de il başkanlarından aday listesi değerlendirmesi

1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim öncesi partilerde adaylık müracaatları başladı. 7 Haziran’daki listelere göre CHP’de büyük bir değişiklik beklenmiyor. AK Parti ve MHP’de ise ‘değişim’ sinyali var. HDP'de İzmir milletvekili aday listeleri değişecek. İki bölgenin ilk sıralarından aday olup milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan'ın yerini koruyacağı öğrenildi. İzmir'de il başkanlarından

  • Ege Postası
  • 31.08.2015 - 10:53
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçime kilitlendi. 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan seçim takvimi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, seçimin başlangıcı 31 Ağustos olacak. Siyasi partiler aday listelerini 18 Eylül'de YSK'ya verecek, kesin aday listeleri 28 Eylül'de ilan edilecek. Yurtdışında 8-25 Ekim günleri arasında oy verilecek. Seçim propagandası ve yasakları 22 Ekim'de başlayacak.

"CHP İzmir'de aday listeleri değişecek mi'"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

CHP’DE ÖNSEÇİMDEN ÇIKANLAR LİSTEDE OLACAK
Partilerde adaylık başvuruları süreci yeniden başladı. Gözler müracaatlar ve sonrasında oluşacak listelerde olacak. CHP, erken seçimde milletvekili adaylarını merkez yoklaması ile belirleyecek. CHP’nin önseçim yapmamak için Parti Meclisi tarafından attığı yönetmelik değişikliği adımına YSK’dan sonra mahkemeden onay çıkmıştı. CHP 1 Kasım Genel Seçimi için adayları merkez yoklaması ile belirleyecek ancak önseçimden çıkan isimleri aynı sıralara yazacak. CHP Örgütü’nde 7 Haziran’da kontenjandan aday gösterilen isimlerde rötuş yapılmasına yönelik beklenti var.

AK PARTİ’DE GÖZLER 5’İNCİ  6’INCI SIRADA
İzmir'de her iki bölgeden 4'er vekil çıkaran AK Parti'de kulislerde seçilen vekillerin listelerde yer alacağı ancak özellikle İzmir’de teşkilat içinde tartışma yaratan 5’inci ve 6’ıncı sıra adaylarda değişiklik yapılacağı konuşuluyor. İzmir Teşkilatı’nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı, İzmir Eski Milletvekili Binali Yıldırım’ın yeniden İzmir’den aday gösterilmesine yönelik beklenti de var.

MHHP’DE SEÇİLENLER DEVAM EDECEK
İzmir’de her iki bölgeden 2’şer milletvekili çıkaran MHP’de ise seçilen isimlerin listelerde yeniden yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Seçim sürecindeki performansıyla parmak ısırtan Sanem Kılıç’ın da üçüncü sıradaki yerini koruyacağı belirtilirken diğer bazı sıralar için değişim ağırlık kazandı.

HDP'DE İLK SIRALAR KALIYOR
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir'de milletvekili aday listeleri değişecek. İki bölgenin ilk sıralarından aday olup milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan'ın yerini koruyacağı öğrenilirken ikinci sırada aday gösterilen Anadolu Birliği Federasyonu eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan aday gösterilmeyecek. HDP, 7 Haziran'da da milletvekili aday listeleri kesinleşmeden Ademhan'ı adaylıktan çıkardığını ilan etmişti ancak kalp krizi geçiren Ademhan, istifa etmediği için seçime girmişti. HDP'nin Ademhan'ın yerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Zeki Gül'ün aday gösterileceği öğrenildi. Gül, 2004- 2006 yılları arasında İzmir Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Avukat Eylem Yıldız'ın da ikinci sıra adaylığını koruyacağı ileri sürüldü. 


İSTİFA BİLMECESİ
Yüksek Seçim Kurulu’nun memurların istifası için tarihi 31 Ağustos olarak belirlemesi gözleri önceki aday listelerine çevirdi. Birçok ismin yeniden istifa hazırlığı yaptığı öğrenilirken seçilemeyen noktalarda yer alan bazı isimlerin isti,fa etmeyip aday olmayacakları öğrenildi.

Listelere yönelik partilerin il başkanları düşüncelerini Ege Postası’yla paylaştı.


DELİCAN: TAKVİYELERLE GÜÇLENECEKTİR
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican “7 Haziran'daki seçime girdiğimiz listelerimiz iyiydi ancak yeni takviyelerle güçlendirilecektir” diyerek listelerde değişiklik sinyali verdi.

SERTER: BÜYÜK İHTİMALLE DEĞİŞMEZ
CHP İl Başkanı Bedri Serter, “ 7 Haziran seçimlerinde milletvekilleri adaylarımızın arkasındaydık. Çoğu önseçimle gelmişti. Adaylar arasında Genel Başkanımız da vardı. Hepsiyle iyi çalıştık. Şuan itibariyle yetki Genel başkanımızda. Büyük ihtimalle aynı listeyle gideceğiz. Bu dönem başarının daha çok olacağını düşünüyorum.  Bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı noktasında müracaatlar gerçekleştikten sonra Genel Başkanımız karar verecektir” dedi.

KARATAŞ: MUTLAKA DEĞİŞİKLİK OLACAKTIR
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise "7 Haziran seçimleri öncesinde 26 kişilik liste belirlendi. Seçilenler var. Bu listelerin aynısı verilecek diye bir şey yok. Belki tekrar müracaat etmek istemeyecekler olabilir. Listelerde mutlaka ve mutlaka değişiklik olacak. Değişikliği de önümüzdeki süreçte göreceksiniz. MHP İzmir'de 7 Haziran milletvekili seçimlerinde netleşen listeden bu kez farklılıklar arz edecek. Seçilmiş vekiller için benim kanaatim değişmeyecek yönünde"dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.