Dolar 32,4660
%-0.06
Euro 34,7823
%-0.54
Altın 2.439,150
%0.12
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emekliden önce alkışlı protesto sonra oturma eylemi

Emekliden önce alkışlı protesto sonra oturma eylemi

​Hükümetin verdiği yüzde 9’luk maaş zamlarını protesto etmek için Türkiye çapında sokağa dökülen emekliler,İzmir’de Konak’ta bir araya geldi. Milletvekillerinde yapılan artışlara tepki gösteren emekliler, “Emekliyi açlığa mahkum ettiler. Her yıl aynı senaryo. AKP al zammını başına çal” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.10.2014 - 14:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Türkiye çapında eş zamanlı eylem düzenleyen DİSK Emekli-Sen Konak’ta emeklilere verilen maaş zamlarını protesto etti. Sendikanın düzenlediği eylemde, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “Baskılar bizi  yıldıramaz”, “AKP zammını al başına çal” sloganları atan sendika üyesi emekliler hükümete adalet çağrısında bulundu.
 
 
ENFLASYON YÜZDE 10, EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 3
Grup adına basın açıklaması yapan DİSK Emekli-Sen Konak Şube Başkanı İbrahim Yılmaz, son dönemde artan il kazaları ve son olarak Karaman Ermenek’te meydana gelen iş kazlarına tepki göstererek sözlerine başladı ve “Bizim nutuklara karnımız tok. Biz adalet istiyoruz. Hükümetin bu emek düşmanlığına karşı sokaklarda haykırmaya devam edeceğiz. Her yıl aynı senaryo ile karşımıza çıkıyorlar. Hükümetin yanlış ekonomi ve siyaset politikaları sonrasında, kışı fırsat bilerek bizleri düşük zamlara mahkum ediyorlar. Emeklileri yoksulluğa sürüklediler. Piyasada peş peşe zamlar geliyor. Sonra bize enflasyon düştü naraları atıyorlar. Enflasyon yüzde 10, maaş zamları ise yüzde 3” dedi ve emeklilere mücadele çağrısında bulundu.


 
“KÖMÜR KARASINA KAN BULAŞTI”
Madenlerde meydana gelen iş kazalarının ve can kayıplarının ucuz iş gücü ve esnek çalışma koşulları olduğunu belirten DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Biz hayatımızdan memnun değiliz. Her gün yeni yasalarla hayatımızı ipotek altına alan AKP hükümeti işçiler adına ve emekliler adına hiçbir şey yapmadı. Hiç kimsenin ölümünü istemiyoruz. Hiç otuz tane işveren, 40 tane patron göçük altında kaldı ya da asansörden düştü diye  bir haber duydunuz m? Türkiye’de ölüm hep işçileri, emekçileri buluyor. Patronların kar hırsı hep bir parça ekmeğe muhtaç olan insanları buluyor. Bir gün bu ölümler emekçileri, çalışanları, halkı da vuracak. Kömür karasına kan bulaştı. Hükümetin dağıttığı bu kömürleri kullanmayın. Gelin çalı çırpı toplayalım, bu kömürleri yakmayalım. Bu kömürde ölen işçi kardeşlerimizin kanı var” dedi.


 
“BÖYLE ADALET OLMAZ”
Sarı son olarak, bir emeklinin milletvekilinden 40 kat az maaş aldığını hatırlatarak, “Bugün burada mücadeleden hiç kopmayan, nasıl olsa benim bir maaşım var diyerek kenara çekilip oturmayan, mücadele veren emeklilerin olduğunu görüyorum. Hayatından memnun olmadığı halde kahve  köşelerinde oturan emeklilere sesleniyorum. Bu ülke için yıllarca çalıştınız, ama bugün size reva görülen 3-5 lira zam. Bu ülkenin milletvekilinin ve cumhurbaşkanının ücreti 40-60 asgari ücretlinin maaşına denk ise böyle bir düzende iş barışı sağlanamaz. Böyle adalet olmaz” şeklinde konuştu.


 
OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
Yapılan basın açıklamasının ardından protestosuna alkışlarla devam eden emekliler, yaptıkları oturma eylemi ile yurt çapında gerçekleşen eş zamanlı eyleme son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.