Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ekoloji İzmir ile OLIVTECH sona erdi

Ekoloji İzmir ile OLIVTECH sona erdi

16 – 19 Mayıs 2013 tarihlerinde düzenlenen EKOLOJİ İZMİR–4. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile OLIVTECH– 3. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi. Fuarlara 26 ülke ve 54 ilden ziyaret geldi.1

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 11:43
İZMİR - Fuarlara, yurt dışından ABD, Almanya, BAE, Fas, Filistin, Fransa, Hollanda, Irak, İran, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, KKTC, Libya, Litvanya, Lübnan, Mısır, Polonya, Portekiz, Rusya, Suriye, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan olmak üzere 26 ülkeden ve yurt içinden Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van ve Yalova olmak üzere 54 ilden ziyaretçi geldi.

Yurt dışından 15’i yabancı ABD, İspanya, İsviçre, İtalya, Suriye, Tunus, Ürdün, Yunanistan’dan ve 10 ilden Adapazarı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Çorum, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin 136 firmanın katıldığı, toplam 7 bin metrekarelik alanda düzenlenen OLIVTECH Fuarı’nda zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makinaları ve ekipmanları yer aldı.

Yurt içinden Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Trabzon, Uşak, Yalova olmak üzere 31 ilden toplam 121 firmanın katıldığı, toplam 4 bin metrekarelik alanda düzenlenen EKOLOJİ İZMİR’de sadece organik sertifikalı ürünler yer aldı. Organik gıda ve organik kozmetik ürünleri fuarda büyük ilgi gördü.

Türk organik sektörünün tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan EKOLOJİ İZMİR, katılımcılarına önemli iş bağlantıları yapma ve yeni pazarlara ulaşma fırsatı sundu.

Türkiye’nin uluslararası pazarda rekabet gücü yüksek tarımsal ürünleri arasında yer alan zeytin ve zeytinyağında, ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen OLIVTECH, üçüncü yılında da sektörün Türkiye’deki tek ihtisas fuarı olarak profesyonellerin buluşma platformu oldu.

Tadım etkinlikleri fuarlara renk katarken, konunun pek çok uzmanını bir araya getiren panellerde ise sektör tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Türk fuarcılık sektörünün güçlü kuruluşu İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle organize edilen OLIVTECH – 3. Zeytin, Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı ile Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde düzenlenen EKOLOJİ İZMİR–4. İzmir Organik Ürünler Fuarı profesyonel ziyaretçi ve son tüketiciye açık olarak organize edildi.

İZFAŞ Genel Müdür V. Mehmet Şakir Örs “İZFAŞ olarak sektöre, kent, bölge ve ülke ekonomisine bir kez daha destek vermenin gururunu yaşıyoruz. Hedefimiz, organik ürünler fuarı ile zeytin ve zeytinyağı fuarındaki başarımızın artarak sürmesi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.