Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege'de spor turu

Ege'de spor turu

​Akhisar Belediyesporlu Bilal'e Skibbe'den övgü.Türkiye Basketbol Ligi'ndeki ikinci yarının ilk haftasında Banvit'i deplasmanda 89-87 mağlup eden Pınar Karşıyaka, ligde ve Avrupa'da üst üste 6'ncı galibiyetini alıp zirve yaptı.PTT 1'inci Lig'de ikinci yarının ilk sınavında evinde Osmanlıspor'la 1-1 berabere kalan Bucaspor, oynadığı futbolla teknik ekip ve yönetimi umutlandırdı.59'uncu dakikada takımının tek golünü kaydeden Bahattin'e 77'nci dakikada gösterilen kırmızın kartın ağır olduğunu belirten Hüseyin Eroğlu, "Rakibi görmeden ayağını kaldırdı, kasıtlı bir hareket yoktu, karar ağır"dedi

  • Ege Postası
  • 25.01.2015 - 14:32
İZMİR - AKHİSAR Belediyespor'a transfer olduğu 2012-13 sezonunun 2'nci yarısından itibaren kariyerinde yeni bir sayfa açıp müthiş bir çıkış yakalayan Bilal Kısa'daki değişim, eski teknik direktörü Michael Skibbe'yi de şaşkına çevirdi. 

2012-13 sezonunda 10 hafta görev yaptığı Kardemir Karabükspor'da futbolcusu olan B Bilal'e 2'si ilk 11'de olmak üzere 4 maçta sadece 113 dakika şans veren Eskişehirspor teknik direktörü Skibbe, Akhisar Belediyespor deplasmanında yeşil siyahlı ekibin kaptanı olarak sahaya çıkan tecrübeli futbolcuya övgüler yağdırdı.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında Bilal'in sergilediği futbola, nefis paslarına ve attığı frikik golüne alkış tutan Skibbe, "Eski öğrencim olan Bilal Kısa'ya biraz sitemim var. Serbest vuruştan mükemmel bir gol kaydetti; keşke o golü bize atmasaydı. Çok üst düzey bir futbolcu. Akhisar Belediyespor'daki gelişimini takip ediyorum ve kendisine başarılar diliyorum" dedi.

Alman çalıştırıcı, Akhisar Belediyesor'un maçın ilk 25 ve son 25 dakikasında kendilerinden üstün oynadığını da sözlerine ekledi.

CARLOS UMUT VERDİ

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Roberto Carlos, yeşil siyahlı ekibin başında sahaya çıktığı ilk maçtan sonra umutlu mesajlar verdi. "İyi maç çıkardık. Eksiklerimizi tamamladığımız zaman daha iyi olacağımızı düşünüyorum" diyen Brezilyalı teknik adam, hakem Bülent Yıldırım'ı eleştirdi. Carlos, "İyi bir hakem ancak maçı çok fazla durdurdu. Kendisini ön plana çıkarmak istiyordu. Bu yüzden hatalı kararlar verdi" diye konuştu.

Karşıyaka taraftarından Menemen'de olay
 
Spor Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta liderlik hesapları yapan Menemen Belediyespor'un bugün Centone Karagümrük'le oynadığı maçtan önce olay çıktı.

Play off mücadelesi veren Centone Karagümrük'le kardeş takım olan Karşıyaka'nın taraftarları da Menemen'deki karşılaşmada İstanbul temsicisine destek vermek istedi. Yaklaşık 200 Karşıyakalı, Karagümrük'ten gelen 2 otobüs taraftarı Karşıyaka'da karşılayıp Menemen'e birlikte gitti.

Polis, Menemen İlçe Stadı'nda rakip takıma ayrılan 100 kişilik kontenjan dolduğu için Karşıyakalı taraftarı tribüne almadı. Bu esnada yaşanan arbedede yeşil kırmızılı taraftarların attığı taşlara çevik kuvvet ekipleri jop ve biber gazıyla karşılık verdi. Fişeklerden çıkan gazlar rüzgarın etkisiyle stada yönelip sahada ısınan futbolcuları ve tribünleri de etkiledi. Olayda 4 polis hafif yaralandı. Karşıyakalı taraftarlar, daha sonra stat çevresinden uzaklaştırıldı.


Pınar Karşıyaka'dan müthiş seri
Eurocup 2'nci turunda Beşiktaş Integral Forex, Neptunas ve Paris Levallois'ı yenerek üçte üç yapan ve M Grubu'nda liderlik koltuğuna otururan Pınar Karşıyaka'ya tarihinde ilk kez son 16'yı garantilemesi için bir galibiyet yettiği bildirildi. Ligde üst üste Rönesans TED, Muratbey Uşak Sportif ve Banvit'i yenen yeşil kırmızılı ekip, 16 maçta 10 galibiyetle yeniden zirve yarışına tutundu. Son 6 galibiyetin 4'ünü deplasmanda aldıklarını hatırlatan antrenör Ufuk Sarıca, şöyle dedi:

"Zorluk derecesi çok yüksek karşılaşmaları kazandık. İyi zamanda form tuttuk. Hücumda paylaşarak oynayan, kendine güvenen, sonuna kadar vazgeçmeyen bir takım olduk. Banvit galibiyeti çok değerli. Önemli bir periyoda giriyoruz. Avrupa'da kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirmeye yakınız. Türkiye Kupası finalleri yaklaşıyor ve ligde sıralamanın belirleneceği haftalar geldi. Bu takım çarşamba günü Eurocup'ta Paris Levallois karşısında dolu bir salonu hak ediyor."

Bucaspor'da ışık var
 
Teknik direktör Mustafa Bahadır, Zafer ve İskender gibi önemli eksiklere rağmen, zirve mücadelesi veren rakipleri karşısında galibiyeti kaçırdıklarını ifade ederek, "Erkan, Mehmet ve Bilal ile yakaladığımız net pozisyonlar değerlendiremedik. Tehlikeli bölgeden uzaklaşamasak da oynanan futbol beni çok umutlandırdı. Her geçen hafta daha iyi seviyeye gelerek, galibiyet serisine başlayacağız" dedi.

"Bu takımda ışık var" diyen Kulüp Başkanı Çetin Kayışlı ise, "İkinci yarıya 3 puanla başlamak isterdik. Ancak 1 puan da kötü değil" ifadesini kullandı. Yönetimin Luiz Henrique dışında tüm futbolcuları takımda tuttuğunu hatırlatan Başkan Kayışlı, "Kadro kalitemize güveniyorum. Çoğu takımda bu kadar yetenekli ve tecrübeli futbolcu yok. Osmanlıspor maçındaki görüntü beni umutlandırdı. Camiamız endişelenmesin, Bucaspor yoluna emin adımlarla devam edecektir" diye konuştu.

Bu arada cezası biten Zafer ve İskender önümüzdeki pazar günü oynananacak Altınordu derbisinde sahalara geri dönecek.

Altınordu'da Eroğlu yenilere kalkan
 Direkt kırmızı kart gördüğü için en az 2 maç ceza alması beklenen gurbetçi golcü, cezanın birini çarşamba günü kupada Bayburt Grup Özel İdare deplasmanında çekecek.

Oyuna ikinci yarıda girip skor 2-1'ken penaltı kaçıran Kerim'in skora katkı sağlayacak, yaratıcı özelliklere sahip bir futbolcu olduğunu söyleyen Hüseyin Eroğlu, "Skorer kimliğine güveniyoruz. Penaltı çalışması yapmıştık ancak futbolda bunlar var. İki transferimiz de uyum sorununu çözünce çok faydalı olacak" diye konuştu. 

"Beraberliği sağlasaydık maçı rahat kazanabilirdik" diyen teknik direktör Hüseyin Eroğlu, aleyhlerine verilen penaltıda topun Sinan'ın eline çarptığını, bu kararın da haksız olduğunu kaydederek, "Rakip oyuncular her itirazında faul aldı. Biz sadece futbolumuza odaklanıyoruz" ifadesini kullandı.

SON YOLCU MERTAN

Altınordu'da, Adana Demirspor maçının kadrosuna alınmayan Mertan Öztürk'ün kiralık listesine konduğu öğrenildi. Mertan devre arasında kadrodan elenen 9'uncu isim olacak. 22 yaşındaki futbolcu bu sezop PTT 1'inci Lig'de 12 maçta biri penaltıdan olmak üzere 2 kez rakip fileleri sarstı.



OĞUZHAN FORMAYI GİYDİ

Altınordu'nun  prensip anlaşmasına vardığı Çaykur Rizespor'un sol beki Oğuzhan Berber'in Altınordu formasıyla çekilmiş bir fotoğrafı sosyal medyaya düştü. Yönetimin, Karadeniz ekibiyle aradaki küçük pürüzleri çözdükten sonra genç oyuncuya resmi imzayı attıracağı öğrenildi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.