Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ses bombalı biber gazlı basket maçı

Ses bombalı biber gazlı basket maçı

Basketbol Erkekler 3'üncü Ligi B Grubu'nda zirve mücadelesi veren Bostanlıspor'un, üst sıraları zorlayan Bursaspor'a pazar günü kendi evinde 69-65 yenildiği karşılaşma olaylar yüzünden yaklaşık 4 saatte tamamlanabildi. Sahaya ses bombasının atıldığı maçta polis biber gazıyla müdahale edince, oyuncular ve izleyiciler zor anlar yaşadı. CHP Milletvekili Aytun Çıray, polisin tutumunu eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 12.01.2015 - 14:47
İZMİR - İl Spor Güvenlik Kurulu'nun, futbolda Karşıyaka ile Bursaspor takımları arasında yaşanan olayları dikkate alarak Bursalı taraftarların izlemesini yasakladığı müsabaka Cumhuriyet Mahallesi Spor Salonu'nda oynandı. Saat 16.00'de başlaması gereken maçtan önce parkeye ses bombası atılınca, hakemler iki kez anos yaptırdı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın da izlediği maçın üçüncü periyodunda konuk takım 46-36 öndeyken sahaya yabancı atılınca üçüncü anonsu da yaptıran hakemler salonun boşaltılmasını istedi. Bu esnada çevik kuvvetle seyirciler arasında çıkan arbede 1 polis ve 2 taraftar yaralandı. Güvenlik güçlerinin kullandığı biber gazından oyuncular ve aileler de etkilenirken, salon dışında devam eden olaylar sırasında tesisin ve Bursaspor otobüsünün camları kırıldı. Salon boşaltıldıktan sonra saat 20.00'de biten maçtan sonra konuk kafile geceyi İzmir'de geçirmek zorunda kaldı.



CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 11 Ocak Pazar günü Bostanlıspor -Bursaspor basketbol maçında sert müdahalede bulunan polisi ve bunun sorumlularını yaptığı yazılı basın açıklaması ile kınadı.



ÇIRAY'DAN KINAMA 

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, 11 Ocak Pazar günü Bostanlıspor -Bursaspor basketbol maçında sert müdahalede bulunan polisi ve bunun sorumlularını kınadı. 3500 kişilik Karşıyaka Arena Spor salonunda maç olmamasına rağmen yapılan müracaata 7 ocak tarihinde olumsuz cevap veren Basketbol sorumlu koordinatörü AYHAN ÖZGÜMÜŞ’ü de kınayan Çıray şunları söyledi:

 
HAMİLELER VE ÇOCUKLAR VARKEN
 
"Vatandaşlar 1000 kişilik salona 2000 kişi girmek zorunda bırakıldı. Bursaspor seyircisinin maça alınmama kararına rağmen karşılaşma Cumhuriyet mahallesi salonunda oynatıldı. Salonda Belediye Başkanı, önemli sanatçılar, hamile kadınlar ve çocuklar varken gereksiz yere müdehale yapıp, biber gazı sıkan, koridorlarda barikat kurarak önüne geleni coplayan, orantısız güç kullanarak çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan ÇEVİK KUVVET sorumlularını kınıyorum. Bu maçta bu nedenle büyük bir katliamın olmaması için sağduyu ile halkı yatıştıran Bostanlıspor Yöneticilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.