Dolar 32,2478
%0.26
Euro 35,1646
%0.21
Altın 2.465,350
%-0.1
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir ekiplerindeki futbolcular gözden düştü

İzmir ekiplerindeki futbolcular gözden düştü

2015 Yılına büyük ümitler ile İzmir takımlarının sondurumu

  • Ege Postası
  • 01.01.2015 - 16:00


İZMİR EKİPLERİNDEKİ FUTBOLCULAR GÖZDEN DÜŞTÜ
 İZMİR takımlarında oynayan futbolculara bu sezon ilgi gösterilmedi. Geçen sezon Bucaspor'dan, Altay'dan, Altınordu'dan yetişen yıldızları kapmak için sıraya giren kulüpler, bu transfer döneminde daha önce gözde kentlerden olan İzmir'in yolunu unuttu. Sadece son 3 sezonda İzmir'de vitrine çıkan pek çok isim, Süper Lig'in yolunu tuttu. Örneğin Bucaspor, 2011-12 sezonunun bitiminde altyapısında parlattığı Salih Uçan'ı 1 milyon 550 bin Euro bedelle Fenerbahçe'ye sattı.

Yine Bucaspor'da yıldızı parlayan gurbetçi oyunculardan Emre Güral, Salih ile aynı dönemde 600 bin euro karşılığında Trabzonspor'a, Abdülkadir Özgen 1 milyon 300 bin TL'ye Sivasspor'a verildi. Aynı yıl Aytaç Kara'yı 400 bin TL'ye Eskişehirspor'a gönderen Altay, altyapıdan kazandırdığı Oğulcan Gökçe'yi 2012-13 sezonunun devre arasında 525 bin TL'ye Trabzonspor'a yolladı. Beklediği çıkış fırsatını Bucaspor'da yakalayan Alparslan Erdem, 2012-13'ün sonunda 600 bin TL'ye İstanbul Başakşehir'e gitti. Buca'yla sözleşmesini fesh eden Efe Halil Özarslan, bu dönem Mersin İdmanyurdu'nun yolunu tuttu.

Geçen sezon da İzmir'de forma giyen futbolcuların kapışıldığı dönem oldu. Galatasaray, Bucaspor'un gurbetçi futbolcusu Umut Gündoğan'a devre arasında 1 milyon 660 bin TL ödedi. Bucaspor, sezon bitiminde altyapısından çıkan Taylan Antalyalı'yı 1.5 milyon TL'ye Gençlerbirliği'ne sattı. Salih Uçan'ın transferi karşılığında Fenerbahçe'den bedelsiz alınan Okan Alkan, 1 milyon TL'ye Balıkesirspor'a gitti. Altınordu, ‘Gol kralı’ Gökhan Karadeniz'i 900 bin Euro'ya Trabzonspor'a sattı. Ancak bu yıl değil oyuncu satmak, şu ana kadar transferde İzmirli bir futbolcunun ismi bile geçmedi.



BUCASPOR'DA MERT VE TAHACAN UZATTI
BUCASPOR genç oyuncuları stoper Tahacan ve kaleci Mert'le sözleşme yeniledi. Yönetim, Mayıs 2015'te mukaveleleri sona erecek 20 yaşındaki oyuncularla 2017'ye kadar anlaşma sağladı. Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Çimen, Tahacan ve Mert'in gelecekte Türk futboluna önemli hizmetler vereceğine inandıklarını belirterek, "Bünyemizdeki genç oyuncuları bırakmayacağız. 20-25 yaş arası tüm futbolcularımızla sözleşme yenilemeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Alacakları nedeniyle TFF'ye başvuran Erkan, Zafer ve İskender dışındaki isimlerle uzlaştıklarını belirten Çimen, "Erkan, Zafer ve İskender'le de anlaşacağız. Üç futbolcu da bizim için değerli" dedi. Teknik direktör arayışının devam ettiğini kaydeden Çimen, "Adana Demirspor maçından sonrada yeni çalıştırıcımızı belirleyeceğiz" diye konuştu. 

Ümit Turmuş, Yılmaz Özlem, Yüksel Yeşilova, Raşit Çetiner, Mustafa Bahadır, Oktay Derelioğlu ve Ümit Davala adaylar arasında yer alıyor.



GÖZTEPE'DE FORVET TİMUR'A 3 RAKİP GELDİ
 ARA transferde 5 futbolcuyu renklerine bağlayan Göztepe'de 29 kişiye çıkan kadroda forma savaşı iyice kızışırken, özellikle hücum hattındaki rekabet şimdiden nefesleri kesmeye başladı. İlk yarıda cezalı olduğu Pazarspor randevusu hariç tüm maçlarda forma giyen ve ağları 8 kez sarsan Timur Kosovalı'ya, forvete yapılan takviyelerin ardından 3 rakip daha geldi. İlk yarıda Mustafa Tiryaki'nin formsuz, Enes ve Tahir'in istikrarsızlığı yüzünden ileri uçta yalnız kalan Timur, ikinci yarıda Ümit, Emre ve Emrah'la forma savaşı verecek.

Teknik direktör Metin Diyadin, Antalya'da devam eden 1'inci etap çalışmalarında tüm oyuncularının büyük bir hırsla çalıştığını belirtti. "Forma aslanın ağzında" diyen Diyadin, "Yapılan takviyelerin ardından her mevkide alternatifli bir kadro oluşturduk. Kimsenin yeri garanti değil. Herkes oynayabilmek için var gücüyle çabalayacak. Yarın Antalya'da başlayacak 2'nci etap çalışmalar öncesi kadroda eksiltmeye gidebilirim" dedi. Öte yandan sarı kırmızılıların alacakları için Futbol Federasyonu'na başvuran Bucasporlu Zafer'e transfer teklif ettiği öğrenildi.



ALTINORDU'NUN YILDIZ ADAYLARI
 ALTYAPIDA gerçekleştirdiği hamleyle Türkiye'ye örnek olan Altınordu, yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaya başladı. Kırmızı lacivertli ekibin 17 yaşındaki kanat oyuncusu Cengiz Ünder ve 18 yaşındaki stoper Çağlar Söyüncü, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe önünde gösterdikleri performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu'dan da tam not alan iki genç yetenek, PTT 1'inci Lig'de Manisaspor'la oynanan maçta da görev yaparak ilk deneyimlerini yaşadı.

"Çağlar 13, Cengiz ise 10 yaşından bu yana bizimle" diyen Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Altyapımızda daha pek çok yıldız adayımız var. Kerim ve Fatih de A Takım'da forma giyecek kalitede. Yeni yetenekleri Türk futboluna kazandırmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Murat Dizdar, savunmadaki tatlı sert oyun tarzı nedeniyle Çağlar'ın, eski Fenerbahçeli Lugano'ya benzetildiğini ifade ederken, Cengiz'in özgüven kazandıkça çok daha iyi işler yapacağını sözlerine ekledi.

KARŞIYAKA'DAN BUCA ARENA'YA DÖNÜŞ
PTT 1'inci Lig'de ilk yarının son maçında pazar günü saat 16.00'da lider Kayserispor'u ağırlayacak Karşıyaka, stat tercihini değiştirdi. Karşılaşmayı Atatürk Stadı'na aldırmak için hafta başında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Futbol Federasyonu'na başvuran yeşil kırmızılılar, salı günü bu statta oynanması gereken Altınordu-Fenerbahçe kupa maçının çamur deryasına dönen zemin nedeniyle ertelenmesi üzerine geri adım attı. Teknik direktör Yusuf Şimşek, "İzmir'de hafta sonu da yağış bekleniyor. Atatürk Stadı'nın zemininin futbol oynamaya elverişsiz olacağı endişesiyle yine Buca Arena'da oynayacağız" dedi.

ALTAY KAMPA TAKVİYE YAPMADAN GİDECEK
TRANSFER yasağını henüz kaldıramayan Altay, yarın başlayacak Antalya kampına takviye yapamadan gidecek olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Forvetler Tahir ve İlyas, sağ bek Ozan ve ön libero Fatih'le yollarını ayıran, sol kanat Halil ve ön libero Osman'ı kiralık vermeye hazırlanan siyah beyazlılarda teknik direktör Serhat Güller, "Transfer dönemi 6 Ocak'ta açılacak. Yönetim o tarihe kadar yasağı kaldırmayı planlıyor. Şimdilik elimiz kolumuz bağlı. Kampa mevcut kadroyla gideceğiz" dedi.

Kampa U19 Takımı'ndan Abdullah Sarıkaya, Ulaş Zengin, Batuhan Türk, Cahit Enis Katipoğlu ve Mehmet Vural'ı da götüreceğini ifade eden Güller, "Gençler arasında, 'Ben bu takımda oynarım' diyen olursa ve bunu bize gösterirse formayı kapar. Amacımız Altay'ın geleceğini kurtarmak" diye konuştu. Altay'da sezon başında kadrodan elenen, ancak devre arasında takıma dönen Kürşat Ergun Aydın da kafilede yer alacak. Bu arada Tahir'e A2 takımıyla çalışması için ihtarname çekildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.