Dolar 32,4480
%-0.12
Euro 34,7449
%-0.65
Altın 2.440,580
%0.18
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
EÜ Rektörlüğü önünde zincirli protesto

EÜ Rektörlüğü önünde zincirli protesto

Ege Üniversitesi Rektörlüğü önünde hafta başından beri okulda gerçekleşen Yurt koşulları ve Yemekhane-Kantin fiyatlarını protesto etmek isteyen Genç-Sen üyesi öğrenciler, kendilerini rektörlük binasının ana kapısına zincirlediler.

  • Ege Postası
  • 19.10.2012 - 11:08
 İZMİR- Ege Üniversitesi Kampüsü’nde yurt koşullarının iyileştirilmesi ve yemek ücretlerinin düşürülmesi istemiyle başlayan gerginlik devam ediyor. Yaşannaları protesto etmek isteyen Genç-Sen üyesi öğrenciler tepkilerini rektörlük binasının ana kapısına kendilerini zincirleyerek gösterdi. Yemekhane ve kantin fiyatlarına yapılan ve %50'lere varan zamlar karşısında öğrenciler alternatif yemekhane kurmuş ve kendi yemeklerini kendileri yapmışlardı. Geçen Pazartesi ise formasyon haklarının gasp edilmek istendiğini öne sürerek okul içerisinde bir yürüyüş düzenlemişlerdi. Ayrıca yaklaşık 1 haftadır da yurt içerisindeki koşullar, kadın öğrencilerin giriş-çıkış saatlerinden kaynaklı yaşadıkları problemleri ve yemek fişlerinin azlığına karşı mücadele yürüten öğrenciler rektörle görüşmeye gitmişler ve rektör yerinde yok denmesine rağmen yardımcısıyla görüşmeye giderken koridorda rektörle karşılaşmışlar ve sorunlarını anlatmışlardı.


OLUMLU ADIM ATILMADI

Ancak rektör kendilerine durumu değerlendireceğiz demesine rağmen hiçbir olumlu adım atılmamış aksine bir gün sonra polis kampüse girmiş ve Edebiyat Fakültesini ablukaya alarak okulu Edebiyat, İletişim ve Eczacılık fakülteleriyle Hazırlık bölümünde derslerin yaklaşık 2 saat aksamasına sebep olarak öğrencilerin eğitim-öğretimlerini engellemişti.


REKTÖRLE GÖRÜŞEMEYİNCE

Bu durum karşısında rektöre seslerini duyuramadıkları için öğrenciler bu sefer farklı bir yol seçip kendilerini rektörlüğe zincirlediler. Kendilerini zincirleyen öğrenciler ‘’ Rektörle görüşmek için uğraştık, rektör bizden kaçtı. Haklarımızı istedik, kampüse polis soktu. Biz de rektörle konuşmak için bu yolu seçtik’’ dediler. Rektörün gelmesini bekleyen öğrencilerin gözaltına alınarak haklarında soruşturma açıldığı öne sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.