Dolar 32,2554
%0
Euro 34,6996
%-0.03
Altın 2.404,470
%0.17
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dokuz Eylül Tıp'da yas günü

Dokuz Eylül Tıp'da yas günü

DOKUZ Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi (Nöroşirurji) Anabilim Dalı'nın Kurucu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Acar (70), tedavi gördüğü DEÜ Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 17:10
Akademisyenliğinin yanı sıra uzun yıllar üstlendiği idari görevler ile iz bırakan ve çok sayıda öğretim üyesi yetiştiren Acar için Sağlık Yerleşkesi Kurucu Öğretim Üyeleri Konferans Salonu'nda tören yapıldı. Törene, Üniversite ve Tıp Fakültesi yöneticileri, Profesör Acar'ın eşi DEÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berrin Acar, kızı Sinem, yakınları, akademisyenler, sağlık çalışanları ve sevenleri katıldı. 

Acar'ın örnek insan ve akademisyen olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün “Ümit hocayı İzmir'e geldiği yıllardan hatırlıyorum. İzmir'de birkaç tane beyin cerrahının olduğu dönemde bu kente önemli hizmetler vererek çok büyük katkıda bulundu. Bana birkaç kelime söyle derseniz; mert, açık, cesur ve bu keskin özellikleri kadar da efendi, kibar bir insandı. Dokuz Eylül Üniversitesi ve İzmir ondan çok yararlandı. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de huzurlu bir sonsuzluğa gitmiştir" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda, “Beyin Sinir Cerrahisi alanında öğretim üyeleri, uzmanlar yetiştirdi. Emeği, hakkı büyük. Umarım o da haklarını bize helal etmiştir" dedi.

Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuri Arda da “17 yıldır mesai arkadaşlığı yaptığım Kurucu Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Ümit Dursun Acar'ı kaybetmenin büyük acısı içindeyiz. Tedavisi süresince gece gündüz hocamızın yanından bir an olsun ayrılmayan hocalarıma, asistanlarıma ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum Şahsım ve anabilim dalımız adına tüm ailesi, sevenleri ve tüm nöroşirurji camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Acar'ın cenazesi, Balçova Uğur Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Güzelbahçe Mezarlığı'na defnedildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.