Dolar 32,4983
%-0.13
Euro 34,9502
%0.35
Altın 2.430,310
%0.29
Bist-100 9.809,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir Yamanlar'a kurulacak çöp tesisini halka anlatacak

Büyükşehir Yamanlar'a kurulacak çöp tesisini halka anlatacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Yamanlar’da kurmayı planladığı ve geçtiğimiz günlerde ÇED süreci resmen start alan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili beklenen duyuru geldi. Büyükşehir Belediyesi, 23 Mart tarihinde Katı Atık Bertaraf ve Değerlendirme Tesisi ile ilgili tüm detayları Karşıyaka halkına anlatarak onay isteyecek. Büyükşehir Yamanlar'a kurulacak çöp tesisini halka anlatacak

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 16:39
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçmişte büyük tartışmalara yol açan Karşıyaka Yamanlar’da kurulacak Katı Atık Bertaraf Tesisi önündeki son viraja da girildi. Resmi kurumların değerlendirmesine açılan ve geçtiğimiz haftalarda İzmir Valiliği’nden ön oluru alan Büyükşehir Belediyesi’nin yeni çöp tesisi projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci kapsamında halkın katılım toplantısı gerçekleştirilecek.

TOPLANTI 23 MART’TA

İzmir’in kuzey bölgesinde kritik öneme sahip ve Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli çevre yatırımları arasında yer alan Yamanlar Katı Atık Bertaraf ve Dönüşüm Tesisi projesi için belediye halktan onay isteyecek. Valilik tarafından uygun bulunan tesise ait projenin ÇED dosyası 23 Şubat tarihinde gerçekleşecek toplantı ile halkın görüşüne açılacak.

BÜYÜKŞEHİR TESİSİ HALKA ANLATACAK

Çiğli Harmandalı’da faaliyet gösteren çöp tesisinin yerine planlanan ve günde 2 bin 500 ton çöp kapasiteli Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesinin çevresel etkileri İzmir İli’nin kuzey aksında yaşayan Karşıyaka, Çiğli ve Menemen İlçe halkı ile meslek odaları ve çevre örgütleri ile paylaşılacak. Halktan tesisle ilgili önerileri alacak olan Büyükşehir Belediyesi, proje hakkında nihai kararı sürecin tamamlanması ile birlikte verecek ve tesisin yapımına resmen başlayacak.

200 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından 200 milyon TL’ye mal edilmesi planlanan tesiste Tesis Girişi (Giriş Kapısı, Güvenlik Kontrol Ünitesi, Elektronik Kantar),  Atık Kabul Alanı ve Evsel Katı Atık Ayrıştırma Ünitesi,  Atıktan Türetilmiş Yakıt (ATY) Ünitesi,  Anaerobik Çürütme– Gaz Toplama Ünitesi, Elektrik Enerjisi Üretim Ünitesi, Aerobik Kompost Ünitesi,  Atıksu Toplama Sistemi ve Arıtma Tesisi, Koku ve Toz Kontrol Sistemi, Düzenli Depolama, İdari Bina (Kumanda Odası, Laboratuar vb.), Tamir – Bakım Atölye Binası, Tekerlek Yıkama ve Araç Dezenfeksiyon Ünitesi, Araç Park Alanı bulunacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.