Dolar 32,3829
%-0.12
Euro 34,5860
%-0.62
Altın 2.384,190
%-2.09
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Doğan bu kez raporla konuştu

Doğan bu kez raporla konuştu

İzmir’in en önemli su kaynaklarından olan Tahtalı Barajı’na, Kaynaklar bölgesindeki lağım sularının karıştığını iddia eden İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Tahtalı Barajı’na akan dereden aldıkları su örneklerinin Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde yaptırılan tahlil sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Usulüne uygun doldurulan su numunelerinin analiz değerlerine bakıldığında baraj içme suyuna foseptik suyunun dahil olduğunu ifade eden Doğan, “İzmirlilerin sağlığı içtikleri içme suyundan dolayı tehlike altındadır” dedi. Doğan'ın gündemi yine Tahtalı

  • Ege Postası
  • 03.03.2015 - 12:22
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ  -İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir meclis üyeleri ve ilçelerin AK Partili Grup Başkanvekilleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz Aralık ayında, İzmir’in en önemli su kaynaklarından olan Tahtalı Barajı’na, Kaynaklar bölgesindeki lağım sularının karıştığını iddia eden ve  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “İzmirli’nin sağlığı ile oynama. Arsenikli sulardan sonra İzmirli’ye lağımlı su içermekten vazgeç” diye seslenen Doğan, Tahtalı Barajına akan dereden aldıkları su örneklerinin Hıfzıssıhha Enstitüsü’nde yaptırılan tahlil sonuçlarını  kamuoyuyla paylaştı.


İZMİRLİLERİN SAĞLIĞI TEHLİKE ALTINDA
Usulüne uygun doldurulan su numunelerinin analiz değerlerine bakıldığında baraj içme suyuna foseptik suyunun dahil olduğunu ifade eden Doğan, “  Su numunelerinin sonuçlarına göre  İzmirlilerin sağlığı içtikleri içme suyundan dolayı tehlike altındadır. Tahtalı bölgesinde alt yapı yapılmadığı için fosseptikten taşan evsel ve insan atıkları dere yatağından tahtalı barajına akmaktadır. Yaz aylarında her türlü haşere üremekte, başta küçük çocuklar olmak üzere halk sağlığını tehdit eden sıtma, sarılık ve bir takım mikrobik yaralar oluşmaktadır” dedi.



KÖR VE SAĞIR ROLÜ YAPIYORLAR
Konuyu defalarca gündeme getirmelerine, vatandaşın imza kampanyaları yapmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu ve İZSU’nun duyarsız kaldığını öne süren Doğan, “ Gözü kör kulağı sağır rolü yapmaktadır. Vatandaş dertlerini belediyeye bildirmesine rağmen, İZSU tarafından hizmet verilmemesine rağmen vatandaşlardan katı atık bedeli tahsis ediyorlar. Tahtalı Barajı kirlilik içinde. Çevresi kontrol dışı hayvan barınakları, çöp verileri, hayvan leşleri ile dolmuş durumdalar” dedi.

KANALİZASYON ŞEBEKESİ DÖŞEYİN
Çözüm önerisi de sunan Doğan, “ Bir an önce Kaynaklar bölgesine kanalizasyon şebekesi döşenmeli.11 yıldır görevdesiniz, bu soruna çözüm bulunmadı. Kocaoğlu bunu ne zaman yapacak” dedi.
Hıfzıssıhha Enstitüsü’nden alınan raporlarda evsel atık ve insan dışkılarının mevzuat limitinin üstünde olduğu  yer aldı.

İŞTE O SONUÇLAR

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.