Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başyiğit adaylığını açıkladı: Amazon ruhluyum!

Başyiğit adaylığını açıkladı: Amazon ruhluyum!

Kendini ‘Çağdaş Amazon’ olarak tanımlayan Yrd.Doç. Dr. Türkan Başyiğit CHP İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adaylığını açıkladı.Başyiğit, “Benden önceki Cumhuriyet kadınları gibi Amazon ruhluyum. Çağdaş bir Amazon olarak örümcek ağlarıyla örülmüş TBMM’de bir bahar temizliği yapmak istiyorum. Amazonlar güzel temizlik yaparlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 14:35
EGE POSTASI -  Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyeliği görevinden istifa ederek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir 1’inci bölgeden milletvekili aday adaylığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit, “Çağdaş bir Amazon olarak örümcek ağlarıyla örülmüş TBMM’de bir bahar temizliği yapmak istiyorum. Amazonlar güzel temizlik yaparlar” dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı binasında gerçekleşen ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir’in de hazır bulunduğu toplantıda konuşan parlamentoda İzmir’i temsil ederek İzmirlilerin sesi olacağını söyledi.


BENDEN ÖNCEKİ CUMHURİYET KADINLARI GİBİ AMAZON RUHLUYUM
“İzmir özel bir kent. İzmir’e gavur dedikleri için bir türlü kentimize yatırım yapılmıyor. Benden önceki Cumhuriyet kadınları gibi Amazon ruhluyum. İzmir’in sorunlarını da çözümlerini de biliyorum. İzmir’i bir İzmirli olarak mecliste anlatabileceğimi düşünüyorum” diyen Türkan Başyiğit,
“2002 yılında Atatürk’ün kurduğu bu parti benim için çok özel.  Atatürk’ün vasiyetine sahip çıkmalıyız. Çiftlikleri gitti kaçak saraylar yapıldı. Bu süreçte partimden aday adayı olma onurunu yaşıyorum. Kentime borcumu ödemem lazım. İzmir’de doğup büyüdüğüm için şehrin ihtiyaçları ve çözümleri hakkında bilgisi olan ve toplumun tüm kesimleriyle diyaloğu olan bir kişi olarak iktidar tarafından “Gavur” İzmir olarak öksüzleştirilen İzmir’in haklı payını genel yönetimden almak için Meclis’te tüm İzmirliler adına mücadele edeceğim. Sanayicisinden emekçisine köylüsüne kadar her kesimin TBMM’deki sesi olacağım” diye konuştu.




TÜRKİYE ATEŞ ÇEMBERİ İÇİNDE
CHP İzmir 1’inci Bölge milletvekili aday adayı Yrd.Doç.Dr. Türkan Başyiğit, ülke gündemine dair değerlendirmelerde de bulundu.

OSMANLICA OKUTACAĞIZ DİYENLER DEDELERİNİN MEZARINA SAHİP ÇIKAMIYOR
Türkiye’nin bir ateş çemberi içinde olduğunu savunan Başyiğit, açıklamalarını,
“Türkiye ateş çemberi içinde. Osmanlıca okutalım diyenler dedelerinin mezarlarına sahip çıkamıyor. Son örneği Süleyman Şah Türbesi’nin bulunduğu toprağın kaybedilmesi. Elimizi taşın altına koyuyorduk ancak artık bedenlerimizi ateşe atmamız gerekiyor. Adalet saraya hapsedilmiş bir prenses. Bin bir odalı saraydan halka bin bir gece masalları anlatılıyor. Kavuklu Pişekarlardan ülkeyi kurtarmamız lazım. Meclise girdiğimde Cumhuriyet değerlerine saldıranlara yönelik bugüne kadar koyduğum tavrı orada da koyacağıma söz veriyorum. Reklam arasının ne olduğunu o kadınlara göstereceğim” şeklinde sürdürdü.

 Türkan Başyiğit Kimdir'
Yard.Doç.Dr.Türkan Başyiğit 7 Ocak 1969 yılında İzmir’de doğdu. 1989 yılında DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü’nden dönem ikincisi olarak mezun oldu.1990 yılında, DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde araştırma görevlisi oldu.“Cumhuriyetin İlk Yıllarında Türkiye’de Köy, Köylü Sorunu ve Köy Kanunu “ teziyle yüksek lisans, 1997’de “Cumhuriyet Döneminde Türkiye’de Köylü Politikası 1923-1950)” teziyle doktora programlarını bitirdi. 1997 yılında aynı enstitüde öğretim görevliliğine atanan Türkan Başyiğit“Yüksek Lisans” ve “Doktora” programlarında ders vermeye başladı. “Cumhuriyet Dönemi Tarihçiliği ve Kaynakları”,“Atatürkçü Düşünce Sistemi” ve “Atatürk Dönemi Kültür Sanat Politikaları” derslerini verdi. 2000 yılında aynı enstitüye yardımcı doçent olarak atandı.
8.Beş Yıllık Kalkınma Planı’nda Kırsal Kalkınma Komisyonunda Raportör olarak görev aldı.
Cumhuriyetin 80. Yılında “Cumhuriyete Kanat Gerenler Başarı ve Hizmet Onur Ödülü” nü aldı.1993 yılında üye olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği’nde aktif çalıştı. 2000-2008 yılları arasında Balçova Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığını yaptı. Balçova Demokratik Kitle Örgütleri Platformu sözcüsü olarak görev yaptı. Türk Eğitim Vakfı yürütme kurulu üyesidir.
Akademik çalışmalarının yanında İzmir televizyonlarında çeşitli programlara katılmıştır. 2003 yılından itibaren SKY TV de Çağın İçinden Programını Osman Aras’la birlikte hazırlayıp sundu. 2005 yılında; İzmir TV’de yayınlanan “Yiğitçe Fikirler” Programını hazırlayıp sundu.
2006 yılında Ege TV de “Atatürk Bizimle” programını hazırlayıp sundu. Programda Cumhuriyet tarihi alanında uzman bilim adamları davet edilerek yakın tarihimizin farklı boyutları izleyicelere ve tarih meraklılarının izlemesine sunuldu.2008 yılında Yeni Asır TV de yayınlanan Ne Dersini? Programının moderatörlerinden oldu.2013 Ekim ayından itibaren Yard.Doç.Dr.Emin Elmacı ile birlikte “Tarih ve Biz” Programını hazırlayıp sunmaktadır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.