Dolar 32,3889
%-0.1
Euro 34,6190
%-0.53
Altın 2.387,280
%-1.96
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar sonunda kendi salonuna kavuştu

Karabağlar sonunda kendi salonuna kavuştu

Kendi hizmet binası olmadığından ötürü meclis toplantılarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplantı salonunda gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi, nihayet kendi yerine kavuştu. Kurulduğu 2009 yılından bu yana toplantılarını Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi, Yeşillik Caddesi üzerinde 22 bin metrekare alan üzerine kurulu ve toplam maliyeti 52 milyon TL’yi bulan yeni belediye sarayı bünyesinde meclis toplantılarına devam edecek. 6 yıl sonra ilk kez...

  • Ege Postası
  • 02.03.2015 - 21:24
EGEPOSTASİ- Karabağlar Belediyesi, Mart ayı meclis  toplantısını yeni belediye binasında gerçekleştirdi. Yeşillik Caddesi üzerinde yer alan ve geçtiğimiz ay tadilatı tamamlanarak hizmete alınan yeni belediye binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumda kadına şiddet protestoları oturuma damga vurdu.
 
 
YENİ BİNADA İLK MECLİS TOPLANTISI
Mart ayı itibari ile faaliyete giren Karabağlar Belediyesi yeni hizmet binası bünyesinde belediyenin meclis toplantısını gerçekleştirdi. Yeni bina ile ilgili konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, “Karabağlar Belediye meclisimiz ilk defa kendi binasında toplandı. Yeni bitmiş olması nedeni ile ufak eksiklerimiz olabilir. Zaman içerisinde bu eksiklikleri binayı kullanarak görmek istiyoruz. Birimlerimizin büyük bölümü bu binaya taşındı. Mart ayının 14’ü itibari ile bütün birimlerimiz burada hizmet vermeye başlayacaklar. Hizmetlerin aksamamasına çalıştık. Büyük ölçüde de sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.
 
ÇOK AMAÇLI SALON ÖDENEK ENGELİNE TAKILDI
Başkan Selvitopu yeni belediye sarayında eksiklikler olduğunu ve zamanla giderileceğini de belirterek, “Toplantı salonumuz, ödenek yetmediği için toplantı salonu yapılamadı. Bu yıl içerisinde hizmete hazır olacak 360 kişilik çok hizmetli bir salon olacak” dedi.
 

KADINA ŞİDDET PROTESTOSU GERGİNLİK YARATTI
Meclisin dilek ve temenniler kısmında son dönemde artan kadına şiddet olayları ve Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek üzere CHP’li üyeler, AK Parti hükümetiyle ilgili haberlerin yer aldığı gazete haberlerini dağıtmak isteyince salonda gerginlik yaşandı. Yapılan protestoya AK Parti’li Azad Fazla’dan tepki geldi. Parti olarak her türlü şiddete karşı olduklarını kaydeden Fazla, ”Toplumsal muhalefetin her türlüsüne, barışçıl faaliyetin her türlüsüne biz kucak açar, saygı gösteririz. Ama meclis çalışma usulüne uygun olmayan bu bildiriler dağıtıldı. Bir siyasi partiyi hedef alarak bunların dağıtılması siyasi olarak ve yönetmelik açısından yanlıştır. Bu kabul edilir bir davranış değildir. Biz de illa CHP’nin koalisyonda olduğu dönemlerdeki haberleri mi getirelim'” dedi. Fazla’nın sözleri sonrasında meclisi uyaran Başkan Selvitopu, “Hiç kimse başkalık izni olmadan bu bildirileri dağıtamaz” diyerek CHP’li meclis üyelerine seslendi.
 
YAKLAŞIK 52 MİLYON TL'YE MAL OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tadilat giderlerinin yüzde 85'ine katkı sağladığı yeni bina toplam 22 bin metrekare alana sahip olacak ve kendisine ait özel otoparkı bulunuyor. 20 müdürlüğün tek binada yer aldığı belediye sarayı içerisinde idarenin kendi meclis toplantı salonu da yer alıyor. Bundan sonraki meclis oturumları burada gerçekleştirecek olan Karabağlar Belediyesi, İzmir'in en pahalı hizmet binalarından bir tanesi olan lüks belediye sarayını 2012 yılında 43 milyon TL'ye satın aldı ve yeni belediye sarayı 8 milyon 450 bin TL tadilat masrafları ile toplamda 51 milyon 450 bin TL'ye mal oldu.
 
BELEDİYE TASARRUF EDECEK
Diğer yandan, 13 ayrı alanda farklı binalarda hizmet veren idareye ait noktaların birleşmesi ile birlikte belediyenin kira yükü de hafifleyecek. Karabağlar Belediyesi eski hizmet binası da dahil olmak üzere kiracısı olduğu alanlara ödenen bu harcamaların azalmasıyla birlikte yılda yaklaşık 4 milyon TL'yi bulan kira giderlerinden de tasarruf edecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.