Dolar 32,4625
%-0.07
Euro 34,7039
%-0.77
Altın 2.434,930
%-0.05
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dikili'nin Çobanyıldızı'na özel ödül

Dikili'nin Çobanyıldızı'na özel ödül

Ankara'da yaptığı sanatsal çalışmalarla adından söz ettiren Yön Sanat Akademisi'nin Engelsiz Sanat Ödülleri töreninde; İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı köylerde yaşayan, bedensel ve zihinsel engelliler ile engellilerin yakınlarının bir araya gelmesiyle kurulan Çobanyıldızı Tiyatro Topluluğu, 'Özel Ödül'e layık görüldü.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 18:15
İZMİR- Engelsiz Sanat Ödülleri Töreni'ne; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, İstanbul Devlet Tiyatrosu Oyuncusu ve Devlet Tiyatrosu Genel Danışmanı Turgay Tanülkü de katıldı. Törende Çobanyıldızı Tiyatro Topluluğu, 'Özel Ödül'e layık görüldü. Yön Sanat Atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Öksüz, "Basında Çobanyıldızı Topluluğu'yla ilgili haberini okuduğumuzda çok etkilendik. Topluluk, kendi emekleri ve hayalleriyle yola çıkmış bir ekip. 50- 60 liraya bilet satarak, tekerlekli sandalye alacağız diyen insanlar var. Bizim için iyi oldu, kötü oldu önemli değil. Mücadele etmeleri, tüm engelleri emekleriyle aşmaları önemli. Bu yüzden kendilerine hiç düşünmeden Yön Sanat Akademisi olarak özel ödüle değer gördük" dedi. Ödülü topluluğun üyesi Suzan Gözen Karadayı ile birlikte alan 'Hasret' adlı oyunun yönetmeni yüzde 80 görme engelli Ruhi Doğramacı, "Hayallerimizi anlatmak, toplumda bizimde var olduğumuzu göstermek için yola çıktık. İlk olarak da askerlik özlemimizi dile getirmek için 'Hasret' adlı oyunu sahneye koyduk. Hayallerimizin özel bir ödülle taçlandırılması bizi çok mutlu etti. Yön Sanat Atölyesi ailesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu. 

İZMİRLİ VEKİL DESTEĞİNİ DİLE GETİRDİ

Dikili Çobanyıldızı Tiyatro Topluluğu ardından, CHP'den istifa eden İzmir Bağımsız Milletvekili Birgül Güler Ayman'ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayman, "Dikili Çobanyıldızı Tiyatro topluluğu Ruhi Doğramacı ve Suzan Gözen Karadayı öncülüğünde, Ankara Yön Sanat Atölyesi'nden Erdem Öksüz ile birlikte TBMM'sinde ki çalışma ofisimde beni ziyaret etti. Çok memnun oldum. Sanat insanların engellerini ortadan kaldırmanın en güçlü aracı. Engellilerin yaşama ve diğer insanlara bağlanması için mükemmel bir mikrofon. Her türlü engelli sanatla engeli sanatla aşmaya çalışan bu kahramanları TBMM'de ağırlamaktan onur duydum. Aldıkları özel ödülden dolayı kendilerini kutluyorum. Her zaman destekçileriyim" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.