Dolar 32,4994
%0.27
Euro 34,5602
%0.19
Altın 2.497,010
%0.56
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hastane yıkılmasın eylemi

Hastane yıkılmasın eylemi

İzmir'in Bornova ilçesinde inşa edilecek 200 yataklı yeni hastanenin yapımına başlanması için, 1996 yılından bu yana hizmet veren Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin boşaltılmasına karar verilmesine, vatandaşlar ve sağlık çalışanlarından tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 16:22
Hastane önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, "Hastanemizi yıkmayın, bizi mağdur etmeyin" ve "Bakanlık şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı. Sık sık alkış tutarak, hastanenin yıkım kararından vazgeçilmesini isteyen hastane çalışanlarına, mahalle muhtarları ve alınan karardan yeni haberi olan vatandaşlar da destek verdi. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nden hastane yönetimine gönderilen yazıda, hastanenin şubat sonuna kadar tamamen boşaltılması istendi. Daha önce mevcut hastanenin hemen yanındaki alanda hayata geçirilecek yeni hastanenin yapımında kademe kademe ilerleneceğinin belirtilmesine rağmen, müteahhit firmanın bu şekilde temel atamayacağını söylemesi üzerine, hastanenin kapatılmasına karar verildiği öne sürüldü. Polikliniğin dışında görev yapan sağlık çalışanlarının da boş durumda beklememesi için, bölgedeki hastanelere görevlendirileceği öğrenildi.

AKILLA İZAH EDİLEMEZ

Her gün binlerce vatandaşın hizmet aldığı hastanenin kapatılmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Türk Sağlık Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, karardan geri adım atılması için yetkililere çağrıda bulundu. Bakanlığın daha önceki yazısında hastane inşaatının kademeli olarak ilerleyeceğinin belirtildiğini dile getiren Doğruyol, müteahhit firmanın talebi üzerine, yıkım kararı alındığını öne sürdü. Doğruyol, "600'ü acil olmak üzere, günlük 2 bin 500 hastaya poliklinik hizmeti veren bir hastane nasıl kapatılabili? Bornova'nın tek devlet Hastanesi olan, ilçe nüfusunun önemli bir bölümüne hizmet veren, çevre yollarına yakın olması sayesinde trafik kazasına ilk müdahalenin yapıldığı hastanenin kapatılması kabul edilemez. İzmir'deki bir devlet hastanesinin ihalesini, bürokratlara sormadan ve danışmadan yapmak doğru değil. İnşaat sektörünün bu kadar gelişmiş olduğu bir ortamda, arsa olarak yeterince uygun olan hastanenin tümden yıkılması için hiçbir haklı gerekçe olamaz. Bakanlık yetkilileri mağdur olacak olan onlarca sağlık personelini, taşeron firma aracılığıyla asgari ücretle çalışan onlarca işçimizi ve hastaneden hizmet alan binlerce vatandaşı yok sayarak maalesef müteahhit firmaya boyun eğmiştir" dedi.

EN AZ 3 YILDA BİTER

Yeni hastanenin yapım sürecinin en az 3 yıl süreceğini belirten Doğruyol, "Bakanlığı bürokratlar mı, TOKİ mi yoksa inşaat firmaları mı yönetiyo? Sağlık Bakanlığı'nın 'hastaneyi acilen boşaltın' yazısının sebeplerini lütfen biri bize açıklasın. İktidarıyla muhalefetiyle, belediye başkanıyla, kaymakamıyla, tüm vekillerimizin, bürokratlarımızın bu konuya acilen müdahale etmesini bekliyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak, sorumluluk bilincimizle, hastanenin yıkılmadan yapılabileceğini bildiğimiz için, bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek istedik. Üç yıldan önce bitmeyecek olan hastane yapımının tekrar değerlendirilmesi gerekmektedir. İş bilmezlik, plansızlık, tecrübesizlik adını ne koyarsanız koyun. Yüzlerce hastane çalışanımızı, binlerce vatandaşımızı mağdur edemezsiniz" diye konuştu.

VATANDAŞ MAĞDUR OLUR

Hastanenin kapatılmasına karşı yapılan eyleme destek veren Bornova Muhtarlar Derneği Başkanı Erkan Güler de, alınan karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirterek, "Mevcut hastane, bölgemizin yükünü alıyor.

Hastanenin kapatılması halinde, mahallemizdeki vatandaşlarımız nereye gidece? Yıkım kararına bir an önce vazgeçilmeli ve yeni mağduriyetler yaratılmamalıdır" diye konuştu. (DHA)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.