Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Delican’dan kongre öncesi A’dan Z’ye!

Delican’dan kongre öncesi A’dan Z’ye!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Cumartesi günkü il kongresi öncesi basın toplantısı düzenledi. Hazırlıklar hakkında bilgiler veren Delican, kongrede büyük sürprizlerinin olduğunu ifade etti. 6 aylık performansını değerlendiren Delican, “Teşkilatçılık anlamında görevlerimi yerine getirdiğimi düşünüyorum” dedi. Yeni il yönetimine yönelik ise Delican, “Seçim sürecinde sabahtan akşama kadar çalışılacak, bu tempoya dayanacak arkadaşlarla devam edeceğiz” dedi.Başbakan, il yöneticisi Lüfti Tuna'nın bestelediği rock ve Anadolu ezgilerinin yer aldığı iki parça ile karşılanacak.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 13:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Başbakan Ahmet Davuoğlu’nun katılımıyla 31 Ocak Cumartesi günü yapılacak olan AK Parti İzmir Beşinci Olağan Kongresi öncesi, genel merkezin adayı olarak kongreye girecek olan İl Başkanı Bülent Delican, il binasında basın toplantısı düzenledi.

BAŞBAKANIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu kongrede en iyi şekilde ağırlamak adına aylardır her sabah toplantı yaptıklarını söyleyen Delican,  “Kongre ile ilgili çalışmaları yerinde inceledik. İlçelerimizi ziyaret ederek  motivasyonu arttırıcı çalışmalar yaptık. Partimizin nasıl bir strateji izleyeceğini anlattık. İl kongresi sonrası sabah toplantılarımız genel seçimlere kadar sürecek. İlçelerimize de aynı yöntemi önerdik. Sabah erkenden işe başlamak önemli. Erken kalkan yol alır. Tüm dernekleri ziyaret edeceğiz. Farklı bir yöntem olacak. İstanbul ve Ankara’da seçim çalışması yapan bazı firmalarla görüşmeler halindeyiz. Sahaya yönelik araştırma anket yaptırıyoruz. Eksiğimiz yanlışımız varsa aynı hataya düşmemek için kalıcı çözümler ortaya koyacağız” dedi.

KONGREDE SÜRPRİZLERİMİZ VAR
Büyük bir kongre olacağını ve  30 binin üzerinde katılım beklediklerini ifade eden Delican, hazırlıklarla ilgili şunları söyledi;  “ Sanatçı il yöneticimiz Lütfi Tuna iki parça (Rock ve Anadolu ezgilerinin yer aldığı) besteledi. Genel merkeze sunduk. Beğenilirse Başbakanımızı bu şarkılarla karşılayacağız. Anadolu Filarmoni Orkestrası’nı çağırdık. Sahnede bir sürprizimiz daha olacak. Görsel bir şov olacak. 20 bin kumanya hazırlattık. Dışarıda tavuk pilav şerbet dağıtacağız. Salonda broşürler dağıtacağız. Ad soyad telefon alacağız. 28 bin ağaç dikeceğiz. Kongreye katılanların isimleri adına olacak. İzmir Kongre Ormanı olacak ve sertifikasını dağıtacağız. Salon için misafirlerimizin rahat hareket etmesini sağlayacağız. Temizlik şirketiyle anlaştık. Salon tertemiz olacak”

TEŞKİLATÇILIK ANLAMINDA GÖREVİMİ YAPTIM
İl başkanlığına atandığı Temmuz ayından bu yana geçen 6 aylık zaman zarfını değerlendiren Delican, “Teşkilatçılık anlamında görevlerimi yerine getirdiğimi düşünüyorum. Geçtiğimiz Pazar günü mahalle başkanlarımıza yemek verdik. Teşkilatın yükünü çeken mahalle başkanlarımızdır. Mahalle başkanlarımız büyük övgü hak ediyor. 1250 kişi kalabalıkla güzel bir yemek yaptık Ben bunu ölçmek istiyorum. Bir bıkkınlık var mı diye ölçmek istedim. Coşkuyu gördüm. Bunun işaretini aldım. Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde görev aldım. SKM kurduk. Güzel bir miting yaptık. Cumhurbaşkanımız tarafından çok beğenildi. Teşkilatlarda rehavet vardı. Mitingler kalabalık olmuyordu. İzmir diğer illere güzel bir örnek oldu.İyi bir sınav verdik. Meslek odalarıyla bire bir görüştük. İl başkanlığımız hiç boş kalmadı. Hep teveccüh vardı. Öğle akşam yemeği yemeden İzmirlilerle partililerle görüştük. Buna da devam ediyoruz. Herkesle görüşmeye devam ediyoruz. Böyle bir yapı başlattık. Gelenek hale geldi. İzmir’de yapıcı bir muhalefet anlayışı sergiledik. Bakanlarımızla milletvekillerimizle istişare yaptık. Köy mallarının satışıyla ilgili önemli bir duruş sergiledik.Fuar alanıyla ilgili sıkıntı vardı. Çözümünde katkı sağladık.İzmir dinamiklerinin bize ilettiği sorunlar konusunda köprü olduk. 15 Eylül’den bu yana kongre süreciyle ilgileniyorum. Teşkilatlarımızla ilgili konuları çözdük bu süreçte” dedi.

TEMPOYA DAYANACAK ARKADAŞLARLA DEVAM EDECEĞİZ
Delican, il yönetiminde Rahmi Taştan ve  Cemal Bekle’nin milletvekili aday adaylığı düşündüklerini açıklarken, yeni yönetim listesi hazırlığı hakkında da şunları söyledi;

“Seçim sürecinde sabahtan akşama kadar çalışılacak. Bu tempoya dayanacak arkadaşlarla devam edeceğiz. Atandıktan sonra belediye meclis üyeleri ve belediye başkan adaylarını yönetime almamıştım. Bu konuda esneme yapabiliriz”

MACERAPEREST ÇIKABİLİR
İl kongresinde herhangi bir ismin aday olarak karşısına çıkmasına yönelik bir kaygısının olmadığını ifade eden Delican, “İzmir’le ilgili önemli bir çalışma yapıldı. İstişareler sonucu Ankara’ya dört isim çağrılmıştık. Fransa’dan, İtalya'dan getirilen isimler değildi, teşkilatın içinden isimlerdi. Teşkilatın bir adayıyım ve her toplantıda sahiplenmeyi gördüm. Sadece isim şöhret için, maceraperest birkaç kişi çıkabilir. O da delegeden karşılık görmeyecektir” dedi.

HER GÜN BAŞVURU GELİYOR
Milletvekili aday adaylığı noktasında partiye büyük bir teveccühün olduğunun altını çizen Delican, “ Teşkilat temsilcilerine çevreniz sizi aday göstersin diyorum. Kamuoyu sizi kabul ettiyse, zaten bir yere gelirsiniz. Önemli olan hizmet edip çalışmaktır. Adaylıklarla ilgili genel merkezin kararına uyacağız. Partiye müthiş bir teveccüh var. İzmirliler bize her azman sahip çıktı. 3 kişiden 1'nin onayını aldık. 3 kişiden 2'sini doğru gidiyoruz. Bütün fikirlere saygılıyız.  Her gün aday adaylığı başvurusu için gelen insan var. Hem kamuoyundan hem bürokrasiden gelen insanlar var. İzmir iş dünyasının flaş isimlerini istiyoruz. Gelsinler beraber siyaset yapalım” dedi.


CHP’DE KARGAŞA DİNMİYOR
Delican basın mensuplarının CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in istifasını sorması üzerine, “CHP içinde çalkantı kargaşa dinmiyor. Umarız kendi içlerindeki kavgayı bırakıp AK Partiyi yok sayma anlayışından vazgeçip ülkenin geleceğiyle ilgili olarak çalışırlar. Tüm dünyada muhalefet partileri  iktidar olmak için siyaset yapar. CHP’liler birbirleriyle uğraşıyor. Bence CHP’nin bu çizgiden kurtulması gerek. Biz dolu dizgin gidiyoruz. CHP’nin de sürece ülke adına katkı koymasını bekleriz, bize fikir olarak katkı koymalarını isteriz” dedi.

Delican, mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e gelebileceğini söyledi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.