Dolar 32,3781
%-0.32
Euro 34,7809
%-0.07
Altın 2.412,490
%-0.42
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değirmenci: Halkın iradesi yok sayılamaz

Değirmenci: Halkın iradesi yok sayılamaz

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İzmir İl Özel İdaresinin de ortağı olduğu ve yıllardır atıl durumda bulunan BAY-SAN Nebati Yağ ve Toprak Sanayi fabrikasında incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Bayındır’da toplantı düzenleyen Başkan Değirmenci, BAY-SAN hakkında kararı meclisin vereceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 09.11.2012 - 11:19
İZMİR- İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci Bayındır’da uzun süredir atıl durumda bulunan BAY-SAN’da incelemelerde bulunduktan sonra bir toplantı düzenledi. Toplantıya, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas’ın yanı sıra Belediye Başkanları, Köy ve Mahalle Muhtarları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, BAY-SAN’ın ortakları katıldı.

Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, toplantıya katılanlara BAY-SAN hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra sözü İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’ye verdi.

Siyasi kimliğimi bırakarak geldim

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, İl Özel İdaresinin de ortağı olduğu BAY-SAN’ın arazisi hakkında birçok talipli olduğunu, konunun muhatapları ile teker teker görüşmeler yaptığını belirterek, doğru kararı vermeye çalıştıklarını ifade etti. Meclis Başkanı Değirmenci, “Ben siyasi bir partiden seçilmiş bir İl Genel Meclisi Başkanıyım. Ancak seçildikten sonra siyasi kimliğimi bırakarak görev yapıyorum. Buraya da siyasi kimliğimin dışında İl Genel Meclisi Başkanı olarak geldim. BAY-SAN hakkında sizlerin de görüşlerini alarak Bayındır için ne hayırlısı ise onun kararını vermeye çalışcağız” dedi.

Sizlerin iradesi yok sayılarak bir şeyler yapılamaz

İl Genel Meclisi Olarak BAY-SAN hakkında uzun süredir bir takım çalışmalar yürüttüklerini, ancak süreç içinde bir sonuca ulaşamadıklarını belirten Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “BAY-SAN’ın satılması yada satılmamasından dolayı herhangi bir siyasi rant çıkmaz. Türkiye’de 29 İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi kimseye sorulmadan, kimsenin fikri alınmadan kapatılıyor. Ancak İzmir İl Genel Meclisi Başkanı olarak ben Bayındır için, BAY-SAN’ın geleceği için buraya geldim. Bayındır için ne hayırlısı ise ona karar vermeye çalışacağız. Sizlerin vereceği öneriler doğrultusunda BAY-SAN hakkında meclisimiz bir karara varacak. Sizlerin iradesi yok sayılarak bir şey yapılamaz” dedi.

Kararı Meclis verecek

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, “BAY-SAN hakkında hep birlikte bir karar vereceğiz. Konuşmamın sonunda sizlerin öneri ve düşüncelerini alacağım. Buradan çıkan sonuca göre ben de İl Genel Meclisinde Grup Başkanvekillerine, İl Genel Meclisi Üyelerine durumu anlatacağım. Konu Meclis gündemine geldikten sonra kararı İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarım verecekler” diye konuştu.

CHP istemeden bir şey olmaz

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılanlar teker teker söz alarak BAY-SAN arazisinin bir yatırımcıya satılması gerektiği vurgularken, Bayıdır Ziraat Odası Başkanı Mümtaz Almışlar, kararın bir an önce verilmesini isterken, Bayındır CHP İlçe Başkanı Hüseyin Taner Yanık ise BAY-SAN hakkında Bayındır’da bir takım dedikoduların dolaştığına dikkat çekerek, “Şu unutulmamalıdır ki hem Bayındır Belediye Meclisinde hem de İl Genel Meclisi’nde sayısal olarak CHP’li üyeler çoğunlukta. CHP istemeden hiçbir şey yapılamaz. Burada hepimiz ilçemiz için ne hayırlı olacaksa onu bulmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Öte yandan BAY-SAN’ın hakkında, İzmir İl Genel Meclisi’nin bugünkü oturumunda (09 Kasım 2012) karara varılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.