Dolar 32,2581
%-0.05
Euro 35,0681
%-0.05
Altın 2.468,320
%0.08
Bist-100 10.320,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emniyet Kordon'da harekete geçti

Emniyet Kordon'da harekete geçti

Dokuz Eylül Gazetesi’nde yer alan çarpıcı haber ve Kordon’daki şok görüntülerin ardından İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü harekete geçti.

  • Ege Postası
  • 08.11.2012 - 12:59
 İZMİR -Cübbeli, sarıklı kişilerin Kordon'da oturan insanlar selam verip sohbete başlaması ve 'Allah'ın emir ve yasaklarına uyalım', kızlara 'İslam’a göre kadınlarımız kapanmalı', şapkalı insanlara 'şapka yerine fes giyelim' şeklindeki cümleleri halk tarafından da şaşkınlıkla karşılandığı için konu emniyetin de dikkatini çekti.Kordondaki esnaf da cüppeli ve sarıklı insanların mekanların önünden zaman zaman geçtiğini ancak insanlara yaklaşıp selam vermesine ve dini sohbetler etmesine daha önce rastlamadıklarını söyledi.

TEBLİĞ CEMAATİNDEN Mİ'
Öte yandan bu insanların 'Tebliğ Cemaati' olarak bilinen ve yılbaşı gecelerinde İstanbul Taksim Meydanı'nda bildiri dağıtan gruptan olup olmadığı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yılbaşı gecesi de İstiklal Caddesi'nde cüppeleri ve uzun sakallarıyla dikkat çeken tebliğciler, üzerinde 'Yılbaşı ve Müslümanlar' yazılı olan bildirileri vatandaşlara dağıtmış, 'dinimizde Noel ve yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri yoktur" ifadelerinin yer aldığı bildirileri dağıttıkları sırada, kendilerini görüntüleyen kameraları fark edince de ara sokaklara kaçmıştı. Gruptan bir kişi de, "Biz bunu Allah için yapıyoruz. Müslümanlıkta Noel kutlamak yok" demişti. (Figen Bican/Dokuz Eylül)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.