Dolar 32,5696
%0.26
Euro 34,9942
%0.06
Altın 2.460,840
%1.01
Bist-100 9.896,00
%1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dalaman'da büyük yangın

Dalaman'da büyük yangın

Fethiye dün gece aynı saatte 2 ayrı noktada başlayan orman yangınlarının yerleşim yerlerini tehdit etmesi üzerine 10 ev boşaltıldı. Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye'de 1, Dalaman'da ise 1 büyük yangının kontrol altına alınamadığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 18.08.2013 - 11:20
 MUĞLA - Fethiye'deki ilk yangın, Kemer Beldesi'ne bağlı Ören Köyü Dömen Mahallesi'nde dün saat 23.00 sıralarında başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan alevler, Yuva Deresi Mevkii'nde yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Alevlerin yaklaştığı bölgede, 10 ev güvenlik nedeniyle boşaltılırken, köy sakinleri geceyi sokakta geçirdi. Bazı kişiler hortumla evlerinin çevresini sulayarak yangına karşı önlem almaya çalıştı. Gece olması nedeniyle yangına havadan müdahale yapılamadı. Alevler kontrol altına alınamazken, Fethiye'nin yanı sıra Antalya ve çevre ilçelerden gelen takviye ekiplerinin, arazöz ve iş makineleriyle yangına karadan müdahalesi sürüyor.

YAYILMASI ENGELLENDİ
Ören Köyü'ndeki yangın devam ederken bir başka yangın da aynı saatte Kemer Beldesi'ne bağlı Yakacık Köyü Çırpı Mevkii'nde başladı. Ormanlık alandan başlayarak Fethiye Belediyesi Çöp Deponite Tesisi'ne yönelen alevlere, Fethiye Belediyesi'ne ait yangın söndürme araçları müdahale etti. 2 saat süren müdahale sonrasında alevlerin yayılması engellendi. Rüzgarın hız kesmesiyle sabah saatlerinde kontrol altına alınarak söndürülen yangında 10 hektar alan yandı.

"YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINAMADI"

Fethiye'ye gelerek söndürme çalışmalarını izleyen Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Fethiye'de 2, Dalaman'da ise 1 büyük yangının etkili olduğunu söyledi. Şiddetli rüzgarın sürekli yön değiştirmesinden dolayı yangınlara sağlıklı müdahale yapılamadığını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Ören Köyü'nde bazı evler tehdit altında, şu an gerekli güvenlik önlemlerini aldık. Ancak çok şiddetli rüzgar nedeniyle yangınlar kontrol altına alınamıyor. Dalaman'daki yangın Fethiye'nin Ören Köyü'ndeki yangınlar sürüyor. Diğer bölge müdürlüklerinden takviye kuvvetler geliyor. Çok aşırı rüzgar olduğu için risk devam ediyor. Jandarma ile görüşüp tehdit altındaki evleri boşalttırdık. Şu ana kadar evlere ulaşan bir yangın yok. Tam rakam veremiyoruz. Ancak, Ören'de yanan alan 60- 70 hektar diyebiliriz."

DALAMAN'DA YANIYOR


Akkaya Mahallesi'nde Bülüşlü Mevkii'nde saat 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın geniş bir alana yayıldı. Yangına, Ortaca ve Dalaman Belediyesi'ne ait 8 itfaiye, Ortaca ve Dalaman Orman Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden 31 arazöz, 6 dozer, 14 su tankeri, 7 ilk müdahale aracı, 400 orman işçisi ve 3 uçak, 9 helikopterle havadan müdahale ediliyor. Bölgede faaliyet gösteren bir beton firması da su tankerleri, iş makineleri ve işçileriyle yangını söndürmek için destek verirken bölge halkı da yangını söndürmek için çalıştı. Yangın, Akkaya Mahallesi ve Oratca'nın Yerbelen Mahallesi'nde yerleşim yerlerini tehdit ederken polis ve jandarma ekipleri, yaptıkları anonslarla güvenlik nedeniyle buralarda oturanlardan evlerini boşaltmasını istedi. İlk belirlemelere göre 250 hektar ormanlık alan yanarken ormanda bulunan ve yangın ulaşmadan boşaltılan 3 ev ve 2 ahır yandı. Yangında herhangi bir yaralanma ve can kaybı olmadı. Ekiplerin müdahalesi sonucu kısmen kontrol altına alındı.(dha)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.