Dolar 32,2120
%0.03
Euro 35,0289
%0.06
Altın 2.509,750
%0.36
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DÜZELTME-Baro seçimlerinde akillere 'tatlı su aydınları' benzetmesi

DÜZELTME-Baro seçimlerinde akillere 'tatlı su aydınları' benzetmesi

Sayın Abonemiz,Daha önce geçilen haberde 'tatlı su aydınları' ifadesi sehven 'tatlı su aygırları' olarak yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla.Türkiye Barolar Biriliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 16:07
Sayın Abonemiz,
Daha önce geçilen haberde 'tatlı su aydınları' ifadesi sehven 'tatlı su aygırları' olarak yer almıştır. Haberimizi düzelterek yeniden servis ediyoruz. Saygılarımızla.


Türkiye Barolar Biriliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'nda Ankara Barosu adına söz alan Avukat Sami Kahraman, "İktidar politikalarını, iktidarın sağladığı imkanlarla halka benimsetmeyi görev sayan, kendilerini akil diye isimlendiren tatlı su aydınlarını da gördük." dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu, 79 barodan 447 delegenin katılımı ile Ankara'da toplandı. Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki genel kurul, yoklama ve birlik başkanının toplantıyı açışı ile başladı. Divan başkanlığına Türkiye Barolar Birliği önceki başkanlarından Önder Sav'ın seçildiği genel kurulda üç aday yarışacak. Kurulda baroları adına avukatlar söz aldı.

Ankara Barosu adına söz alan avukat Sami Kahraman, Akil İnsanları eleştirdi.
Türkiye'deki aydınların son 50 yıl içerisinde iyi bir sınav veremediğini savunan Kahraman, "12 Mart ve 12 Eylül darbelerinden sonra darbecilerin yanında yer alan, onların eylemini meşru göstermek için 'ordunun başka çaresi yoktu' deyip minareye kılıf hazırlayanlar onlardı. 12 Eylül paşalarını plaket yağmuruna tutan onlardı. 12 Eylül anayasasına evet denmesini isteyen aydınları ibretle izledik. Anayasayı iktidarın anayasası haline getiren değişiklik referandumunda 'yetmez ama evet' diyen yazan çizenleri de görmüştük. Toplumun yüzlerce yılda kazandığı demokrasi, ulusalcılık, toplumculuk, çağdaşlık ve her şeyden önemlisi Atatürkçülük düşüncesini bir kalemde yok sayıp, çağdışı zihniyetlere destek veren global sermayenin maşası ilkel neoliberal aydınları gördük. İktidar politikalarını, iktidarın sağladığı imkanlarla halka benimsetmeyi görev sayan, kendilerini akil diye isimlendiren tatlı su aydınlarını da gördük." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.