Dolar 32,1994
%-0.01
Euro 35,0191
%0.03
Altın 2.499,120
%-0.06
Bist-100 10.743,00
%0.93

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi avukatlar, TBB Genel Kurulu'nda 'tip sözleşme hakkı' istedi

İşçi avukatlar, TBB Genel Kurulu'nda 'tip sözleşme hakkı' istedi

İşçi avukatlar, 'Tip Sözleşme Hakkı'na kavuşmak için başlattıkları imza kampanyasını sona erdirdi. Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'na gelen ve kendilerini 'İşçi Avukat' olarak nitelendiren bir grup avukat,...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 15:56
İşçi avukatlar, 'Tip Sözleşme Hakkı'na kavuşmak için başlattıkları imza kampanyasını sona erdirdi.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) 32. Olağan Genel Kurulu'na gelen ve kendilerini 'İşçi Avukat' olarak nitelendiren bir grup avukat, TBB Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir basın açıklaması yaptı. Grup, 'Tip sözleşme hakkı'na kavuşmak ve yasal statüye sahip olmak isteklerini dile getirdi.
Kendilerini sosyal sigortalı ve bir işverene bağımlı çalışanlar olarak tanımlayan avukatlar, taleplerinin oldukça açık olduğunu ifade ederek, bugünkü genel kurul iradesi tarafından 'İşçi avukat' statüsünün yasal olarak tanınması için adım atılmasını talep ettiklerini söyledi.

İşçi avukatlar, topladıkları imzaları genel kurula sunarken taleplerini şu şekilde sıraladı:
-İşçi avukatların tüm ekonomik, sosyal ve mesleki haklarının tanınarak güvence altına alınması için TBB'nin yetkili organlar nezdinde girişimlerde bulunması.
-Somut bir olgu olan işçi avukatlığın yasal bir statüye sahip olması için gerekli hukuki düzenleme çalışmalarının yapılması.
-TBB adına hazırlanacak Avukatlık Yasası Taslaklarında işçi avukatlarla ilgili tanımlayıcı ve koruyucu hükümlere yer verilmesi.
-Kampanya çerçevesinde imzaya açılan 'Avukatlar Arası Tip Sözleşme'nin Türkiye Baralor Birliği tarafından kabul edilerek, tüm yurtta zorunlu bir uygulama haline getirilmesi.

TİP SÖZLEŞME NEDİR'
Tarafları bağlayacak koşulları, genellikle sözleşmeye taraf olmayan kimselerce (sözgelimi idari makamlarca) veya taraflardan birince belirlenen ve tarafların aralarındaki sözleşmeyi bu çerçevede yapmaları gereken sözleşme olarak tanımlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.