Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DAUM’da liyakat tartışması: ‘Antartika’ya deprem istasyonu kuran kişiyim'

DAUM’da liyakat tartışması: ‘Antartika’ya deprem istasyonu kuran kişiyim'

TMMOB’un ‘liyakati yetersiz’ açıklamasına yanıt veren DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Doç. Dr. Orhan Polat, halen sismoloji anabilim dalı başkanlığı görevini de yürüttüğünü belirterek, doktora eğitimini Strasbourg Üniversitesi’nde deprem alanında yaptığını, 11 farklı ülkede bilimsel sunumu olduğunu, sismoloji alanında 50’den fazla bilimsel makalesi oludğunu, Antartika’ya Türkiye’nin ilk geçici deprem istasyonunu kuran kişi olduğunu söyledi. DAUM’da liyakat tartışması

  • Ege Postası
  • 06.02.2018 - 14:45

EGEPOSTASI- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası adına bir süre önce açıklama yaparak DEÜ Rektörlüğü’nce Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Hasan Sözbilir’in  yerine atanan Doç. Dr. Orhan Polat, oda tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

KİŞİLİĞİME VE MESLEKİ KİMLİĞİME GÖLGE DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR

“Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürlüğü görevine getirilen şahsım hakkında gerçek dışı anlatımlara yer verilmiştir. Şahsıma ve temsil ettiğim meslek örgütüm olan Jeofizik Mühendisleri Odası’na husumet içinde olan kişilerin beyanlarından oluşan haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Konu, toplum, insan güvenliği ve sağlığına ilişkin olup son derece hassastır. Beni toplum önünde güç duruma sokacak biçimde gerçek dışı durumlar sıralanarak kişiliğime ve mesleki kimliğime gölge düşürüldüğü gibi İzmir halkı da yanlış bilgilendirilerek tedirgin edilmiştir” diyen DAUM Müdürü Doç. Orhan Polat, halen DEÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü’ne bağlı Sismoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürüttüğünü ve depremin bir sismoloji bilimi olduğunu belirtti.

DEPREM BİR SİSMOLOJİ BİLİMİDİR, HALEN AYNI ZAMANDA SİSMOLOJİ BÖLÜM BAŞKANIYIM

DAUM Müdürü Doç. Dr. Orhan Polat, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası adına açıklama yapan Alim Murathan’ın, “Deprem uzmanlığı uluslar arası bilim çevrelerince referans alınan Prof. Hasan Sözbilir’in yerine deprem uzmanlığı son derece yetersiz, liyakati olmayan bir sendika temsilcisinin atanması İzmir kenti için başlı başına bir afettir” şeklindeki açıklamalarına şu yanıtı verdi:

“Halen DEÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü altında yer alan Sismoloji Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürütmekteyim. Deprem, bir sismoloji bilimidir. Günümüzün en son bilimsel verileri ışığında belirtmek gerekir ki; Jeofizik Mühendisliği dışında hiçbir meslek dalı, ister denizler altında, isterse karada yeraltında olsun, ortalama 10-15 km derinde meydana gelen depremlerin doğasını anlayamaz. Bu derinliklerde meydana gelen deprem fenomenini tüm bilinmeyenleri ile çözen tek mühendislik dalı Jeofiziktir. Bu sebeple de İzmir’de yürütülen deprem çalışmaları yönünden de şahsımın katkısının olacağı açıktır.”

11 FARKLI ÜLKEDE BİLİMSEL SUNUM VE YAZARLIK YAPTIM, 50’DEN FAZLA SİMOLOJİ MAKALEM VE BİLDİRİM VAR

DAUM Müdürü Doç. Orhan Polat, mesleki yeterliliğini de aktararak, şu bilgileri paylaştı:

“Üniversite lisans ve yüksek lisans eğitimimi “İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı”nda tamamladım. Doktora eğitimimi ise, deprem araştırmaları ve sismoloji alanında Avrupa’da otorite olarak kabul edilen Strasbourg Üniversitesi’nde (Fransa’da) yaptım. Bunun dışında Japonya’dan Rusya’ya 11 farklı ülkedeki bilimsel kongrelerde sunum ve yazarlık yaptım. Sismoloji ve jeofizik uzmanlığı gerektiren 50’den fazla bilimsel makale ve tam bildiri metni yazarlığım mevcuttur. Bunların dışında DEÜ alet parkından teslim aldığım bir sismograf ile Antarktika’ya Türkiye’nin ilk geçici deprem istasyonunu kurdum, kıta çevresinde meydana gelen depremleri kaydettim ve 1 ay süreyle buzul hareketlerini inceledim. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık AFAD ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile TÜBİTAK-KAMAG faslından 4 milyon TL bütçe alarak 2008 yılında kentimizin her köşesine kurulan 20’den fazla istasyondan oluşan İzmirNET ivme-ölçer deprem gözlem ağını kuran ekibin liderliğini yaptım.”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.