Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de '10 bin süper şah' projesi

Çiğli’de '10 bin süper şah' projesi

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, Kaymakam Mustafa Arı'nın öncülüğünde, anaokulu ve ilkokullarda 10 bin öğrencinin satranç öğrenmesinin hedeflendiği '10 bin süper şah' projesi başlatıldı. Projeyi çocuklara satranç takımı dağıtarak başlatan Kaymakam Arı, "Amacımız çocukları hayata hazırlamak. Bu kapsamdaki satranç projemiz Türkiye'de ilk ve tek" dedi.

  • Ege Postası
  • 15.02.2013 - 14:28
İZMİR-  Kaymakam Mustafa Arı'nın öncülüğü ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zait Yanar'ın koordinatörlüğünde başlatılan projeler okullarda heyecan yarattı. İlçede önce gençleri kötü alışkanlıklardan korumanın amaçlandığı '144 bisikletçi' projesi hayata geçirildi. Ege Pedal Spor Kulübü'ye ortaklaşa gerçekleştirilen proje için kaymakamlık ihtiyaç olan bisikletleri sağladı. 48'i kız toplam 144 lise 9 ve 10'uncu sınıf öğrencisi, Ege Pedal Spor Kulübü'nün antrenörleriyle birlikte haftada iki kez antrenman yapmaya başladı.

81 İL 81 KİTAP

İkinci proje ise çocuklara kitap okumayı sevdirme, kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan '81 il 81 kitap, Çiğli okuyor, Türkiye okuyor' projesi oldu. Bu proje için de özellikle Seviye Belirleme Sınavı'nda çok başarısız olan, sıralamada en sonda yer alan ortaokullar belirlendi. Her sınıfa 81'er kitaplık set verildi, öğrencilerin bu kitapları okuması, bitirdiği her kitap sonrasında elindeki haritadan istediği bir ili boyaması ve yıl sonuna kadar haritada boyanmadık il bırakılmaması hedeflendi.



ŞİMDİ DE SATRANÇ


Öğrencilere satranç sporunun öğretilmesi ve bu dalda iyi sporcuların yetiştirilmesi için, anaokulları ve ilkokullardan başlanmasına karar verildi. Türkiye Satranç Federasyonu'yla işbirliği yapıldı, öğrencilere eğitim vermek üzere 150 öğretmene birinci kademe satranç antrenörlüğü kursu verildi. '10 bin süper şah' projesi, Kaymakam Arı, proje koordinatörü Yanar ve Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık ile birlikte Çiğli Anaokulu'nda başlatıldı. Miniklere satranç takılarını dağıtan Kaymakam Arı, satranç projesinin bu kapsamda Türkiye'de ilk ve tek olduğunu söyledi. (DHA)



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.