Dolar 32,2371
%-0.02
Euro 34,7848
%-0.05
Altın 2.452,960
%0.84
Bist-100 10.310,00
%0.4

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de kooperatif mağdurları son çareyi Genel Merkez'de buldu

Çiğli'de kooperatif mağdurları son çareyi Genel Merkez'de buldu

Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi üyeleri mağduriyetlerini CHP Genel Merkezine taşıdı. Geçtiğimiz ay icra yoluyla evlerinin satılacağını iddia ederek belediye önünde oturma eylemi yapan 34 hak sahibi Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ı ve kooperatifi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şikayet etti.

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 14:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Çiğli’de durumları kangren haline gelen Şirintepe Konut Yapı Kooperatifi üyeleri mağduriyetlerini CHP Genel Merkezine taşıdı. Geçtiğimiz ay icra yoluyla evlerinin satılacağını iddia ederek belediye önünde oturma eylemi yapan 34 hak sahibi, tapularını almak yerine evlerine icra geldiğini belirterek, Çiğli Belediyesi önünde Belediye Başkanı Metin Solak ve kooperatif aleyhine sloganlar atmıştı.

Seslerini duyurmak için eylemler yapan, Şirintepe’de Solak’ı hedef alan pankartlar asan kooperatif üyeleri Genel Merkeze çıkarma yaptı.

GENEL MERKEZ ÖNÜNDE SABAHLADILAR


Haftasonı iki günlük Başkent çıkarmasında Genel Merkez’de ilk gün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a detaylı bir dosya sunan 34 hak sahibi geceyi Genel Merkez önünde geçirdirdi. Hak sahipleri ikinci gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla yarım saatlik bir görüşme yaptı.

AYVALI: GENEL MERKEZ TAKİPÇİ OLACAK


Hak sahipleri arasında yer alan ve Kılıçdaroğlu’na konuyu anlatan Hüseyin Ayvalı, görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi. Günaydın ve Kılıçdaroğlu’nun konuyla yakından ilgilendiğini söyleyen Ayvalı şunları söyledi; “ Hem detaylı bir rapor sunduk hem de mağduriyetimizi anlattık. Verilen sözler tutulmadı. CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu bize hak verdi. Konunun Genel merkeze kadar taşınmasının üzücü olduğunu söyledi. Konuyu yakından adım adım izleyeceğini belirtti. İçimizin rahat olmasını söyledi”

PANKARTLAR İNDİRİLDİ

Hak sahipleri Ankara dönüşü, görüşmelerin olumlu geçmesi nedeniyle Şirintepe’de Başkan Solak’ı hedef alan pankartları indirdi.

SOLAK'I HEDEF ALIYORLAR

2010 yılında kooperatifin borçlarını kapatıp tapularını dağıtmak için kişi başına kendilerinden 1000 TL para toplandığını ifade eden vatandaşlar, 2010 yılında yapılan genel kurulda Başkan Solak’ın kendisini baskıyla divan başkanı seçtirdiğini, 750 konutluk kooperatifin 500 konutluk arazisinin sahibi olduğu DBM inşaat firmasına satılması için karar aldırdığını ifade ederek, kooperatifin birinci bölümünün üzerine tüm borçların aktarılmasına ve satışa çıkarılmasına sebep olduğunu iddia etmişti.  Hak sahipleri devleti ve hukuku göreve davet etmişti.

"VATANDAŞIN YANINDAYIZ"
Belediye olarak sorumlu olmadıklarını belirten Solak konu hakkında daha önce "İnsani boyutundan dolayı yardım etmeye çalışıyoruz. Yapılan devir işlemleri tamamen ahlaka ve hukuka aykırıdır. Şu an alacaklı olduğunu iddia eden firmanın bir tek kuruş alacağı olmadığını biliyorum. Çözüm için vatandaşımızın yanındayız. Vatandaşımız burada haklıdır”açıklaması yapmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.