Dolar 32,2535
%0.14
Euro 34,8117
%-0.14
Altın 2.422,790
%-0.89
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendika ve CHP aynı masada

Sendika ve CHP aynı masada

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde sivil toplum örgütleri, dernek ve meslek odalarını ile bir araya gelen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti. İl Başkanı Engin ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın görüşmesinde ana gündem maddesi geçtiğimiz aylarda yaşanan toplu sözleşme krizi oldu. Ziyaret sırasında, yaşanan gelişmelerin sendika ile CHP arasındaki bağa zarar veremeyeceği vurgulanırken, sendikadan CHP’ye sözleşmelerdeki eksiklerin giderilmesi anlamında arabuluculuk çağrısı geldi.

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 14:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- DİSK Ege Bölge Temsilciliğinde gerçekleşen ziyarete, Ege Bölge Temsilcisi Sarı ve CHP İl Başkanı Engin’in yanı sıra, CHP İl Yöneticileri, sendika üst yönetimi, sendikanın şube başkanları, DİSK’e bağlı sendikalardan Lastik-İş, Sosyal-İş ve Emekli-Sen’in yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve sendikalı çalışanlar katıldı.

“ANLAŞMAZLIKLAR İŞBİRLİĞİMİZE ZARAR VEREMEZ”


İl Yönetimi ile birlikte DİSK’e ziyaret gerçekleştiren ve Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile görüşen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, sendikanın Büyükşehir Belediyesi ile yaşadığı toplu sözleşme krizinin DİSK ile CHP arasındaki işbirliğini bozamayacağının söyleyerek, “Parti yerel seçime giderken İzmir'deki iktidar partisinin başkanı ve yöneticileri olarak sendikaları ziyaret ediyoruz. Bu çerçevede ilk ziyaretimizi DİSK'e yapıyoruz. Tabi daha önce de ziyaret etmiştim. Yine hem seçime giderken hem sendikalı işçilerimizin gerek belediyede çalışan gerekse de diğer işyerlerinde çalışan işçilerimizin de sorunlarını da konuşacağız. DİSK'le tarihsel bir bağımız var, gönül bağımız var. Aynı pencereden bakan, demokrasi mücadelesi vermiş, Türkiye'nin iki büyük kurumu CHP ve DİSK. Belediyelerimizde bazı anlaşmazlıklar oldu, bundan sonra da olabilir. DİSK'le CHP'nin işbirliğini önleyemez, önlememeli. Belediyeler birer kamu kurumu. Tabi ki partili belediye başkanlarımız tarafından yönetilen İzmir'de yönetiliyorlar. Sorunları konuşmaya devam ederiz, çözebildiğimizi çözeriz ama hiçbir şekilde DİSK'in ve CHP'nin kurumsal işbirliği zarar görmemeli, görmez de. Biz de işin oraya gelmesine razı değiliz” dedi.

SARI’DAN CHP’YE YARDIM ÇAĞRISI

Engin’in ardından söz alan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, geçtiğimiz dönemde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendika arasında yaşanan toplu sözleşme krizine değinerek, “Yerelde bir seçime gidiyoruz. Örgütlü bulunduğumuz yaklaşık 29 belediyede toplu sözleşmelerimiz çok iyi bitti. Bir tek 30’uncuda sorun yaşadık. Bu sıkıntı DİSK’e zarar veren bir sıkıntıydı. Toplu sözleşmelerin her zaman masa başında bitmesi ve iş barışından yanaydık. Ancak sebebini ve nedenlerini tartışmadan belirtmek isterim ki, olayın YHK’ya gitmesi ve oradan farklı şekilde gelmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 10 bin üyemizin bu süreçten mutsuz şekilde ayrılmasına sebep oldu. Ama bu aşılmayacak ya da aşılamayacak bir durum değil. Biz olaya günü birlik bakan insanlar değiliz. Yaşam devam ettiği sürece mücadele de devam edecektir. İZENERJİ ve İZELMAN’da çalışan arkadaşlarımızın YHK kararı sonrası kayıpları oldu. Masa başında istenen rakamlar verilmişti ancak, YHK müdahalesi sonrasında beklenen olmadı. Umarım siz arabulucu olursunuz ve, o ufak tefek eksiklikler de ortadan kalkar. Arkadaşlarımızın o kaygısı da ortadan kalkar ve hep birlikte o sorunları aşarız. İşçi arkadaşlarımızın sorunlarını dineleme, onları anlama ve çözüm konusunda adımlar atmanızı diliyoruz. İzmir’i bilen biri olarak size, yani İzmir’in başkanı olan İzmir’in başbakanı olarak size söylüyorum, bu konuda vereceğiniz destek, o kırgınlıkları da ortadan kaldırır. Ve bu sayede, el ele, kol kola birçok şeyi başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’NİN KARANLIĞINI YIKMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sözlerinin devamında yeni yasama yılının başlaması ile birlikte işçileri bekleyen tehlikeler de olduğunun altını çizen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, CHP’den destek isteyerek, “Emeklilerimizle, çalışanlarımızla biz hala sınıf ve emek mücadelesinin içerisindeyiz. Nefesimizin yettiği yere kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve AK Parti’nin karanlığını yıkmak için elimizden geleni yapacağız. Biliyorsunuz ki, toplu sözleşmelerin haricinde de önümüzde bizi bekleyen başka sıkıntılar var. Yeni yasama yılı geliyor. Hükümet yeni yasama yılında, kıdem tazminatları, ihbar tazminatlarını ortadan kaldırmak, alt işveren ve üst işveren ilişkilerini ortadan kaldırmak, emeklilerin sendikal haklarını ortadan kaldırmak ve torba yasalar ile çalışanların sendikal haklarımızı gasp etmek için çalışıyor. Biz önümüzdeki süreçte sendikal anlamda mücadeleyi sürdüreceğiz. Emekten, demokrasiden yana olan partilerimizin de bu mücadele boyunca yanımızda olmasını diliyoruz” dedi.

SENDİKADAN BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATLARINA SİTEM GELDİ


Diğer yandan ziyaret basına kapalı olarak devam ederken, sendika yönetimi tarafından CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’e, toplu sözleşme krizi konusunda sitemler de iletildi. Sendika yönetiminin, tartışmalara neden olan YHK kararı sebebi ile Engin’e, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını şikayet ettiği de öğrenilirken, toplu sözleşme görüşmeleri sürecinde bürokratların Başkan Aziz Kocaoğlu’nu yanlış yönlendirmesinden dolayı sıkıntılar yaşandığını ve YHK krizinin patlak vermesinden ötürü sitemlerini dile getirdikleri öğrenildi. İl Başkanı Ali Engin’in ise Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldiğinde konunun çözümü için çaba sarf edeceği ve kendisine sendikanın bu taleplerini ileteceği konusunda söz verdiği ifade edildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.