Dolar 32,5186
%0.25
Euro 34,8592
%0.34
Altın 2.443,940
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li vekillerden Gezi tutuklularına destek

CHP’li vekillerden Gezi tutuklularına destek

İzmir’de Gezi Parkı olayları sırasında kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar veren, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme suçlarına karıştığı iddiasıyla tutuklanan 11 kişiyle ilgili tutukluluk incelemesi...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:16
İzmir’de Gezi Parkı olayları sırasında kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar veren, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme suçlarına karıştığı iddiasıyla tutuklanan 11 kişiyle ilgili tutukluluk incelemesi yapıldı. İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye taleplerinin tamamını reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. CHP’li milletvekilleri, adliyeye giderek Gezi Parkı tutuklularına destek oldu.

İzmir’de Gezi Parkı operasyonunun ikinci dalgasında tutuklanan 11 kişi hakkında, avukatların itirazı üzerine tutukluluk incelemesi yapıldı. CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Oğuz Oyan ve Mustafa Moroğlu ile İl Başkanı Ali Engin, olaylar sırasında kamu binaları ve araçlarıyla işyerlerine zarar verme, molotof bombalı korsan gösteri ve halkı galeyana getirme gibi olaylara karıştıkları iddialarıyla tutuklananlara ve ailelerine destek amacıyla saat 09.30 sıralarında İzmir Adliyesi’ne gitti. Karar açıklanana kadar 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kapısında beklediler. Mahkeme heyeti, saat 14.30 sıralarında kararını açıklayarak 11 sanığın tamamının tutukluluklarının devamına karar verdi. Karardan sonra Çağdaş Hukukçular Derneği adına açıklama yapan Av. İmdat Ataş, “Hiçbir hukuksal gerekçeye dayanmadan bu insanlar tutuluyor, örgüt bağlantısı aranıyor. Bu arkadaşların mücadelesi, hepimizin mücadelesidir. Buradan selam gönderiyoruz.” dedi. CHP’li milletvekilleri ve tutuklu aileleri, basın açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.

CHP’li milletvekilleri, dün de bir basın toplantısı düzenleyerek, İzmir’de Gezi Parkı olaylarıyla ilgili tutuklanan 50 kişinin tamamının serbest bırakılmasını istemişti. CHP Milletvekili Yüksel, "Çocukların derhal salıverilmesini talep ediyoruz. Çocukların salıverilmemesi durumunda yine kamuoyu vicdanı harekete geçecektir diye düşünüyoruz. Yine insanları, yüz binleri sokağa dökmeyin." şeklinde konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.