Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li kadınlardan büyük tepki

CHP'li kadınlardan büyük tepki

İZMİR'de CHP İl Kadın Kolları üyeleri orta öğretim okullarında başörtüsünün serbest bırakılmasını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 17:21
'Türban Türkiye'nin Sorunlarını Örtemez' konulu basın açıklaması sonrası yürüyüşe geçen kadınlar, 'savşa hayır' sloganı da attı, elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto etti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, hükümetin başörtüsü kararıyla Türkiye'nin sorunlarının üzerini örtmeye çalıştığını söyleyerek, "Yeni düzenlemeyle 5. sınıflardan itibaren türban serbesttir. 26 Temmuz'da yayınlanan yönetmelikle yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadethane açılması hükmü getirildi. Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kadının türbana girmesi yetmiyor, artık çocukların, belki yakında bebeklerin de türbana girmesi isteniyor" dedi. 

Utku, hükümetin türban kararıyla örtmek istediği sorunları şöyle sıraladı:

"Bizlerden şimdiye kadar alınan Özel Tüketim Vergileri ile depremle ilgili hangi hazırlıklar yapıld? İŞİD'li militanlardan hangi ülke yapımı silah ve mermi çıkıyo? Soma faciası kimin suçu, suçlulara ne old? Rehinelere karşılık ne verdi? Demokrasi nered? Yolsuzluk soruşturmalarına ne old? Hükümet neden HSYK seçimleri üstünde baskı uyguluyo? Atatürk heykelini yakanlara ne oldu'" 

Ellerinde, 'Savaşa Hayır', 'Barışı Sağlamak İçin Savaşmak Zorunda Değiliz', 'Suriye'ye Mehmet'i Değil Bilal'i Gönder' dövizleri taşıyan CHP'li kadınlar açıklamanın ardından yürüyüşe geçti. CHP'li kadınlar son yapılan elektrik ve doğalgaz zamlarını da protesto etti. Çarşı esnafı ise kadınların yürüyüşüne alkışlarla destek verirken korteje çarşıya alışverişe gelen çok sayıda kadın da katıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.