Dolar 32,5700
%0.18
Euro 34,8278
%0.47
Altın 2.419,100
%-0.57
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'li Susam'dan parti içi iki mesaj!

CHP'li Susam'dan parti içi iki mesaj!

CHP İzmir Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Susam’ın, “genel seçim sürecinde örgüt nasıl olmalı” ve “parti içi disiplin nasıl sağlanmalı” sorularına verdiği cevaplar örgüte mesaj niteliğindeydi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2014 - 11:45
EGE POSTASI -  CHP’de son olağanüstü kurultayda Parti Meclisi’ne seçilen,İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın genel seçim sürecine girilirken parti içi iki önemli soruya verdiği cevaplar örgüte mesaj niteliğindeydi.
 
ÖRGÜT YEREL YÖNETİM İKTİDARIYLA YETİNMEMELİ
 
Susam, “genel seçim sürecinde örgüt nasıl olmalı” sorusuna, “ Örgüt Türkiye’de iktidar olmayı hedeflemiş bir vizyona sahip olmalı. Parti içi iktidara talip değil, veya  yerel yönetim iktidarıyla  yetinen bir örgüt değil. Ülkeyi yönetmeye talip olmalı. Bu algı nedir. Ben Türkiye’de iktidar olacağım. 90 yıllık partiyiz. Ülkenin kuruluşunda harcı olan bir partinin üyesiyim.Ülkeyi aydınlığa çıkaracak partinin üyesiyimdir. Ülkenin ciddi sorunları var. Türkiye ekonomide sıkıntılı bir dönemi yaşıyor. Tıkandı.Üretimde büyüme noktasında rakiplerinin gerisindesin, sıkıntıdasın. İşsizlik önemli bir boyutta. Özgürlükler konusunda geriye gidiyoruz.Dış politikada durum vahim. CHP’ye her anlamda ihtiyaç var. CHP’nin iktidar olması için şartlar uygun. Süreç sonunda iktidar olabilmek örgütün iradesiyle olur.Devrim bir yanıyla objektif bir yanıyla subjektif şartlar ister.  Objektif olarak her türlü imkan var. Halkın beklentisi, özlemi var. Subjektif şartlarda objektif şartların üstüne denk gelmesi gerek. Subjektif şart halkın beklentisini örgütün görmesi,  buna inanıp buna yönelik çalışma yapmasıdır. İzmir’de iktidarla kavga eden bir görüntüden çok yerelde iktidar olduğumuzun bilinciyle İzmir’in sorunları makro düzeyde konuşmamıza ihtiyaç var” yanıtını verdi.
 
DİSİPLİNLE KORKUTARAK OLMAZ
 
 “Parti içi disiplin nasıl sağlanmalı” sorusuna ise Susam, şu yanıtı verdi; “ Parti içi disiplini sağlamanın yolu disiplinle korkutarak olmaz. Özgür tartışma ortamlarını oluşturmak gerek.Oradan çıkacak sonuçlara yönelik partinin demokratik merkeziyetçi yapısı içinde üyelerin hareket etmesi sağlanmalı. Karar alma sürecinde kararla ilgili herkesin özgür konuşmasını sağlarsın. Çoğunlukla çıkan karara uyulmasını örgüte mecbur kılarsın. Komisyonlarda, ilçe örgütlerinde, il örgütünde, danışma kurullarında, parti meclisinde, grup toplantılarında parti politikalarıyla ilgili konuşma eleştiri yeni öneri ortamları sağlarsın, bir konsensusa varıp ondan sonra parti disiplinine uymayanlara yönelik bir şey yaparsın.Güçlü olanların konuştuğunda ceza almadığı güçsüz olanların disipline götürüldüğü bir ortam olmaz”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.